%50 ve üzeri raporu olan engellilere araç alımında özel üretici indirimi uygulansın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Bizler görme kaybına yol açan retina hastalarıyız. Yurtdışında da üyelerimiz bulunmakta. Yurt dışındaki üyelerimizle yaptığımız görüşmeler sonucunda motorlu taşıt üreticilerinin engellilere aracın net fiyatı üzerinden %15’ten başlayan oranlarda engelli indirimi yaptıklarını tespit ettik.

Engelli indiriminin dışında araç satışını teşvik amacıyla bazı ek indirimlere gidilmiş olduğunu da görmekteyiz. Bu oranlar bazı marka ve modellerde %30’a çıktığını aldığımız fiyat teklifleriyle belgelendiriyoruz. Bu indirimlerden yararlanmak için %50’lik bir engel oranına sahip olmak yeterli.
Malumunuz ülkemizde şimdiye kadar engelli indirimleri sadece devlet tarafından ÖTV indirimi olarak uygulanagelmiştir. Peki sizler üretici olarak engelliler için Türkiye’de hangi indirimi yaptınız? Avrupadaki engelliler bundan yararlanırken bizler neden yararlanamıyoruz? Bizler Avrupa Birliğindeki engellilerden daha çok desteğe ihtiyaç duyuyoruz ve en azından aynı muameleye tabi olmak istiyoruz.

Bu talebimizi değerlendirerek bizlerin de aynı şekil ve şartlarda bu indirimlerden yararlanmamız amacıyla düzenlemeye gitmenizi, bekliyoruz.

Retina Hastaları Dayanışma Derneği