Otizmli çocukların bilinen tek tedavisi eğitimdir. Eğitime devlet desteği artırılsın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 50.000.

Otizmli çocuklar devletin desteği ile hafta da 2 saat, ayda 8 saat destek eğitimi alabilmektedir. Bu rakam dünya ortalamasının yarısının, yarısının, yarısıdır.

Bu durum neticesinde aileler, ülkemizde kontrol dışı, merdiven altı, 'özel' 'işletmelere' tonlarca para dökerek deva aramaktadırlar. Ekonomisi uygun olmayanlar ise malumunuz. Bu çocukların eğitime ihtiyacı var, bu ailelerin desteğe ihtiyacı var.

Haftalık ders saatlerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından artırılmasını, kontrol dışı çalışan yerlerin kapatılmasını, bu çocukların ve bu ailelerin göz ardı edilmemesini istiyoruz.

Otizmin tek çaresi yoğun eğitimdir. Haftada minimum 20, optimum 40 saat eğitimle otizmli çocuklar normal hayata katılabilmekte ve büyük çoğunluğu bağımsız yaşamlarına devam edebilmektedir. Normal gelişim gösteren çocuklara bile tam gün eğitim veren devlet otizmli çocuklarımızın hayat kaynağı eğitim için sadece haftada 2 yada 3 saat eğitim bedelini karşılamaktadır.

Aileler tam gün eğitimi için aylık en az 5-6 bin TL bütçe ayırmak zorunda kalmaktadırlar. Gücü yetmeyen ailelerin çocukları, ki bu çok büyük bir çoğunluk, kaderine terk edilmektedir. Toplumsal vicdanımız, gözden ırak gönülden ırak diyerek daha nereye kadar rahat edecek?

Özel bir çocuğa sahip bir annenin çalışamamasını, sosyal hayatının olamamasını, bir destek görememesini, bitip tükenmesini izlemeyip önüne geçmenin tek yolu destek eğitim saatlerinin arttırılmasıdır.

Eğitim her çocuğun insani hakkıdır. Biz de bu çocukların en doğal hakkının verilmesinden başka bir şey istemiyoruz!