Otistik Değil Otizmliler, Eksik Değil Farklılar: Farkına Var

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Merzifon Ziya Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak 2016 yılında Erasmus + kapsamında Ulusal Ajans tarafından desteklenen "Otistik değil otizmliler, eksik değil farklılar" isimli projemiz başarı ile tamamlandı. "2016-1-TR01-KA102-027103" proje numarası ile desteklenen projemiz kapsamında proje sahibi olarak bizlerin ve 4 farklı yerel ortağımızın öğrencileri İspanya ve Avusturya'da bulunan kurumlarda staj faaliyetlerine katıldı ve Otizmli bireyler özelinde gelişme kaydetti. Tüm kurumlar ve kişiler tek bir slogan etrafında bütünleşti ve farkındalık yaratmak adına büyük bir attı. Artık sıra sende farkına var!!!

OTİSTİK DEĞİL OTİZMLİLER, EKSİK DEĞİL FARKLILAR.

Örüntüleriyle birlikte “otizm” tam olarak ortaya koyulamamışsa da otizmli bireylerin eğitime uygun oldukları ve uğraşıların ardından önemli derecede gelişim gösterdikleri belirlenmiştir.

Yalnızca otizm spektrum bozukluğu tanılı öğrencilerin özellikleri ve gereksinimlerini bilen, sosyal etkileşim becerisi kazandırma yöntemlerine hâkim, bağımsız yaşam becerisi kazandırma yöntemleri eğitimi almış uzman öğreticilere ihtiyaçları var. İşte tamda bu nedenle projemizin yürütülmesi adına heyecanımızı her zaman koruyacağız. Otizmli bireyler iyi bir eğitim sürecinin ardından iyileşme kaydedebilmekte ve hâlihazırdaki durumlarıyla yeteneklerini ortaya koyabilmektedirler. Bu nedenle sloganımız;

OTİSTİK DEĞİL OTİZMLİLER, EKSİK DEĞİL FARKLILAR.

Bugün Merzifon Ziya Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi imzanı bekliyor!

Merzifon Ziya Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Otistik Değil Otizmliler, Eksik Değil Farklılar: Farkına Var». Merzifon Ziya Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve imza atan diğer 1.648 kişiye katıl.