Otenazi icin imzana ihtiyacım var!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

3 Eylul Pazartesi -

Aldigim, almak zorunda oldugu bir karar ile

ulkemizde yasak ve mumkun olmayan otenazi icin ugrasacagim.

Artik varolmayan vicdanlardan hakkim olanı geri almaya çalışmaktan cok cok yıprandım. Hastalığımın ilerlemesinden baska degisen bir sey olmadi, olmuyor.

2017'den beri bu insanlarin disinda kimse imza bile vermedi. Zaten ulkemizdeki neredeyse butun doktorlar durumumu biliyor. Ama hicbir sey yapilmiyor. Doktorlar "teshis edilememistir" raporu, belgesi, notu yazmadiklari, vermedikleri (!?) icin gazeteciler de bunu bahane ederek sesimi duyurmuyor ! Ancak herhangi bir teşhis de yok. Bu halde hicbir sey yapilmadan sadece agri kesici verilerek taburcu edilmem evde can cekisirken hastaligimin her saniye ilerlemesi haber degeri tasimiyormus!

Dogru duzgun oturamadigim icin cikip farkindalik/imdat çağrısı eylemi de yapamiyorum.

Yaptim da ne oldu kimse ilgilenmedi.

Evet cok anormal ama kimsenin ilgisini bile cekmedi. Birkac genc erkek birkaç kez pankartli bos  sandalyeme oturup eglenmeye calistilar. Oyle sorunlar da cikiyor. Cok zor oluyor yani.

'Ya istiklal ya ölüm' diyorum ve artik bunun icin imza verip, paylasabilirsiniz. 2017'de bunu teklif etmistim, arastirmistim o zamandan bu yana bu talebim degismemisti. Gerci boyle gercek seyleri okumak size uzun ve sıkıcı geliyormus.

Simdi sadece otenazi odakliyim. Cunku olmuyor iste, yapmiyorsunuz. Blof mulof yok.

Durum, karar, talep budur ve nettir.

-----------------------------------------------------------------------

Teshis edilmedigi icin uygun tedavi de sağlanamayan hastalığım hızla, günbegün ilerliyor. Tüm eklemlerimde(total kalca ve diz eklmleri,bilekler, dirsekler, el ve ayak parmak eklemleri,omurga, boyun ve diger kıkırdaklarımla birlikte bag dokularda vs. oluşan sorun sebebiyle, sizin gün içinde rutin olarak yaptığınız hareketleri yapamaz oluyorum. Bagli bulundugu kemiklerde de çok siddetli agri oluyor. Siz hiç kemiklerinizin içini hissettiniz mi? Bu agrı ve acılar sayesinde ben hissediyorum. Eskiden uzun yol yürüşü, halk oyunları, atletizm,yüzme gibi aktiviteleri kolaylıkla yapabilirken artık yürüyebilseydim bile 2 kat merdiven çıkmalık efor sarfedebilecek kadar rahat nefes alışverişi yapamıyorum.

Devamında bag dokumda,tutulan bolgelerde sertlesme,mukozal kalınlaşma olustugu icin örnek olarak boğazımda bıraktığı krepitasyon, sertlik sebebiyle yutkunmak, su icmek bile artık eskisi gibi değil. Gözlerimde, göz kapaklarımda, damarlarımda, tırnaklarımda vs. aynı sorunu yaşıyorum. Birçok poliklinige, doktora, profesore, üniversite hastanelerine başvurdum, kan tahlillerinde ve ekleme dair radyolojik görüntülemelerde iltihabi bir imare görülmedigi için sorun olmadığı soyleniyor.(!?..)

Göz ve göz kapakları için ilaç kullaniyorum ama temel sorun bilinmedigi icin onlarda fayda etmiyor ve ilerlemeyi durdurmuyor. Damarlar için kan sulandirici ilaç recete edildi ve hepsi aynı sebepten. Baştan bugüne kadar ya yanlış teşhis ya da "Bizlik bir şey değil. Başka bölüme gidin.Bunu biz araştıramayız. ... " gibi sözlerden, ağrı kesici reçetelerinden ve kaderime terkedilmekten başka bir sonuç alamadım. Son olarak kırmızı reçeteli ağrı kesici ile güne dayanmaya çalışıyorum.

Hicbir bakterı, parazit vs. Uzerinden durup kan testi yapmiyorlar. Ozel laboraturda da cok pahali. En az 10 bin tl. ...

Resmen gozgore gore pisipisine her saniye curuyorum.

Cinayettir bu!

Bir ortopedist, bugune kadar hicbir sorun yok denilen eklem mr'larında bazı sorunlar gördü ancak alanı gereği işin mekanik/ameliyat kismiyla ilgilenebilecegini, nedeninin araştırılmasıyla ilgilenemeyecigini belirtti. Ancak talep ettiğim halde buna dair bir epikriz/görüş notu vermedi.Ayrıca genelde hep soylenenin aksine Mr görüntülerinin kıkırdak gibi dokularla ilgili gerekli bilgiyi tamamıyla vermediğini belitti.

Ortopedi hekimlerinin  en azindan diz kalca vb. gibi alanlarin kikirdak dokusunun arastirmalarini yapamayacaklarina, alanlari olmadigini soylemelerine katilmiyorum. Kaldi ki Avrupa'da vs. Kikirdak, eklem diil oyle ilgili arastirmalarin icinde hep ortopedistler vardir.

Kollektif tıbbî bir çalışma ve detaylı değerlendirme ile teşhis için tabiriyle biraz kafa yormayı denemelerini bekler ve isterdim.

Bu sorunum sebebiyle eğitim ve is hayatım yarım kaldı. Zaten bir hayatım kalmadı; acıdan, ağrıdan, bu evrimin ve ölümün tamamlanmasını beklemekten ibaret oldu.

Lyme üzerine bir kan testi yaptırdım, bu testi de çoğu hekim ciddiye almıyor. Zaten ülkemizde kronik lyme tedavisi hakkında bilgi ve deneyim sahibi hekim yok denilenilecek durumdaymış. Bir enfeksiyon hastalıkları hekimi 21 günlük antibiyotik tedavisinden sonra sanki hiç bunlar olmamış sanki ben onun ilgilendiği hasta değilmişim gibi acilde "geçmiş olsun" dedi ve gitti. Acı içinde kelimeri seçip sorabildiğim "peki bundan sonra ne olacak???" sorusuna da cevap vermeyerek cevap verdi.

Ülkemizde yasal olsaydı, ötenazi talep ederdim. Çünkü acıya dayanmaya çalışmaktan, genç bir insan olarak yaşamaktan mahrum kalmaktan çok yoruldum. İlaçla ölüm garanti olmuyor. Diğer yolları da yapamıyor insan. Bu cümleleri bana üzülmeniz veya acımanız amacıyla yazmıyorum çünkü zaten kimse umursamıyor, tabiriyle kılını kıpırdatmıyor. Günlüğüme iç döker gibi bir samimiyetle yazıyorum. Zaten çokçoğunuz okumuyorsunuz da. Açlık grevine ağrı kesici kullanmak zorunda olduğum için giremiyorum.Girsem de medya da delirtici bir şekilde oralı olmadığı için farketmiyor.

Benim gibi birkaç kişi olsaydı belki üzerinde dururlardı. Ya da çok ünlü ve güçlü olsaydım... Nadir hastalıkların teşhis ve tedavisinde bu yüzden gelişme sağlanamadığı fikrindeyim. Bilim, bu kadar olamaz, bilim sınırsızdır. Belki bir patolojik araştırma gerekiyor yada düşünüldüğünde arastirilabilecek ve bulanabilecek bircok imare olduğunu düşünüyorum. Belki, çok yakında olan verilerin üzerine gidilse erken donemde yapılan bir tedaviyle yonetilebilecek bir hastalıktı. Belki değil böyle.

Devlete, insanlığa ve hekimlere sesleniyorum; Tamamen eskisi gibi olamasam da bir yerde hastalığımın teşhisi ve tedavisi(ilerleyisinin durdurulması) hala mümkün olabilir.
Bu ülkede bu mümkün olmayacaksa, devlet yonetimi ve hekimlerin iş birliğiyle yurtdışında gerekli sağlık kuruluşuna yönlendirilmeyi ve gönderilmeyi talep ediyorum.

Ciddiye alınmam için kalıcı olarak daha ne kadar kötü olmam gerekiyor, daha ne kadar acı çekmeye dayanmaya çalışmam, CAN ÇEKİŞMEM gerekiyor?

Burada bir insanın hayatıyla birlikte, belki bilim açısından yeni bir hastalığın keşfi bile söz konusu olabilir. Ne yazık ki ülkemdeki sevgili hekimler, bununla ilgilenmiyorlar ya da nasıl yapabileceklerini bilmiyorlar. Hiç mi merak etmiyorsunuz nedir bu, parazit mi bakteri mi vs.? diye? Beni kahrettiniz! Beni bu halinizle bu hale getirdiniz! (Bunları hep sonradan ekledim.) YETER!

İnsanlar,

Benim yerimde siz de olabilirdiniz, olabilirsiniz.

Zaman aleyhime işliyor. Bir insan, tek başına, daha fazla ne yapabilir? ACİL olarak desteğinizi bekliyorum.

Ümitle.

Bugün Didem imzanı bekliyor!

Didem Poyraz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Otenazi Icin imzana ihtiyacim Var! T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN: Hastalığımın teşhisi ve tedavisi için ACiL desteğine,imzana ihtiyacım var». Didem ve imza atan diğer 1.458 kişiye katıl.