Antalya’daki otellerin yemek artıkları toplanıp, sokak hayvanlarına dağıtılsın.

Kampanya Kapatıldı

Antalya’daki otellerin yemek artıkları toplanıp, sokak hayvanlarına dağıtılsın.

Bu kampanya 27.402 destekçiye ulaştı

Merhaba arkadaşlar, hemen kısa bir istatistiki bilgi verip, sokak hayvanlarına ne kadar kolay yardım edilebileceğini anlatmak istiyorum.

• Türkiye genelinde sayısı 413’e ulaşan 5 yıldızlı tesislerin yüzde 51’i, yani 207 tanesi, Antalya’da bulunuyor.
  • Bu sadece 5 yıldızlı otel sayısı. Bunun dışında Antalya’da belgeli olarak çalışan (4 yıldız/ 3 yıldız / 2 yıldız olmak üzere ) toplam 3700 otel mevcut.
  • 5 yıldızlı otellerde, her 3 tabak yemekten 2’si çöpe atılıyor.

Bu sektörün içinden birisi olarak, sokağa ve çöplere atılan yemekleri bilip boşa giden onca yiyeceğe acıyorum.

Önerim:

• Belediye ya da anlaşmalı bir firma, cüzi bir ücrete bu otelleri bölgelerine göre gezip, gün sonunda bu yemekleri alıp sokak hayvanlarına dağıtsa. Bu dağıtımın tek bir noktadan ve sağlıksız ya da az hayvana ulaşmaması için, her çöp kutusuna ya da en azından her mahallede bir çöp kutusunun yanına ufak bir sistem yapılsa ve hayvanlar burdan yemek ihtiyaçlarını karşılayabilse.
  • Hatta bu yiyeceklerden arta kalanları (çünkü tahminime göre, gerçekten atılan bütün yemekler toplanırsa kamyonlarca yemek olabilir) perişan halde olan hayvan barınaklarındaki hayvanlara götürülse.
  • Otel personellerinin bu konuda özverili olarak çalışmaları ve teşvik edilmeleri için, gerekirse bu konuda belediyelerin otellere veya otel çalışanlarına küçük ödüller vermesi.

Bunlar benim aklıma gelen fikirler tabii ki değiştirilip, geliştirilebilir.

Gelin siz de böyle bir olanağı hayvanlara tahsis etmesi için imza atın. Belediyemizin bu talebimizi görmesi için destek olun. Antalya’da bunu başarırsak, tüm Türkiye’ye yayılmaması için hiçbir sebep yok.

Bugün Safak imzanı bekliyor!

Safak Cıvıl bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Otellerin yemek artıkları toplanıp, sokak hayvanlarına dağıtılsın @ANTALYABB». Safak ve imza atan diğer 27.401 kişiye katıl.