Otellerdeki mini plastik şampuan şişelerinin kullanımı yasaklansın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Otellerde kullanılan tek kullanımlık mini plastik şampuan, duş jeli ve saç kremi şişeleri ciddi bir çevre kirliliği yaratıyor. Her yıl milyonlarca şişe doğaya atılıyor, çevre kirliliği oluşturuyor.

Otellerde bu minik plastik şişelerin kullanılması yasaklanarak gereksiz plastik kullanımının önüne geçilebilir. Bunun yerine duvara sabit basmalı şampuan kutuları kullanımının otellere zorunlu hale getirilmesini öneriyorum.

Böylece hem doğayı koruyup hem de oteller için daha ekonomik bir çözümü hayata sizlerin desteği ile geçirebiliriz. Oteller bu sabit düzenek üstüne kullandıkları marka şampuanın görsellerini yerleştirerek kaliteli algısını yine koruyabilirler.

Hali hazırda duvara monte sistemleri kullanan oteller var ama bu zorunlu değil ve minik plastik şişe kullanımı bu yüzden halen yoğun bir şekilde devam ediyor.

Turizm Bakanlığı ve Çevre Bakanlığının bu konuda girişimde bulunması için desteğinize ihtiyacım var. Marketlerde ücretli poşet kullanımı gibi basit bir çözüm nasıl çok kısa sürede etkili oldu hep birlikte gördük, bu da aynı şekilde çok basit ama etkili bir çözüm diye düşünüyorum. Bu konuda desteğinizi rica ediyorum.