Otel Değil! Ağaç Dikeceğiz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Türkiye’de doğal olarak yetişen 10.765 çiçekli bitki ve eğreltinin yaklaşık üçte biri endemiktir.Bir ülkenin floristik zenginliği ve çeşitliliği, içerdiği nadir ve endemik taksonların çokluğu ile önem kazanır.Türkiye ılıman iklim kuşağında ve Batı Palearktik* ülkeleri arasında en zengin floraya sahip olanıdır.

Sizlerde ormanlarımızı ve şehirlerimizi gezdiğinizde müthiş zenginliğimize ve güzelliğimize şahit olmuşsunuzdur.

Ancak önemli olan bir diğer husus bu zenginliği koruyabilmek. Bugünlerde gözümüze sokulan bazı gerçekler var; Geçtiğimiz yıllarda Bodrum güvercinlik koyunda bir yangın çıktı ve ardından dönemin belediye başkanı “yanan bölgeyi ağaçlandıracağız” dedi. Ancak kimse sözünü tutmadı ve betonlar bir iki yıl içerisinde dikildi. Başka örneklerde mevcut gerekli araştırmaşarla gözlenebilir.

İsteğimiz ise onlar beton dikmeden bizler doğa severler ve halk! Bu beton oraya kondurulmadan ağaçlandıracağız orayı ve takibini sağlayacağız! Bu vatana kolay sahip olmadık öyle kolay kolayda kaybolmasına gitmesine göz yummayacağız!