ÖNLİSANS KPSS (LİSANS KPSS A GRUBU GİBİ) HER YIL YAPILSIN..

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Sayın Yetkililer;
EGM, TSK ve Diğer Kamu Kurumlarına Başvuru Yapmak İçin Üniversite Mezunlarından Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS) Puanı İstenmektedir. Bu Durum Bizler Tarafından Normal Olarak Karşılanmakla Beraber, Bizler Açısından Bazı Sıkıntılara Neden Olmaktadır.
Örneğin Lisans KPSS(A Grubu) Her Yıl Yapılırken; ÖNLİSANS KPSS İki Yılda Bir Olarak Çift Yıllarda Yapılmaktadır. Lisans Mezunu Arkadaşlar Her Yıl Sınava Girip Daha Yüksek Puan Alma ve Kamu Personeli Alımlarına Avantajlı Bir Şekilde Başvuru Yaparken; ÖNLİSANS Mezunları Sınav İki Yılda Bir Yapıldığı İçin Bu Konuda Sıkıntı Yaşamaktalar.
ÖNLİSANS KPSS, Sınava Girecek Olan Adayların Mezun Oldukları Yıla Denk Gelmemesi Halinde 1 Yıl, Mezun Oldukları Seneye Denk Gelmesi Halinde Alttan Dersi Olan, Alım Yapan Kurum veya Kuruluşlara Başvuru Tarihleri İçerisinde Diplomalarını Alamayanlar veya İstedikleri Puanı Alamayıp Puanını Yükseltmek İsteyen Adaylar İçin 2 Yıl, Hatta Mevcut Sınav Senesini de Hesaba Koyunca 3 Yıl Gibi Bir Zaman Kaybına Denk Gelmektedir.
Zaman Kaybıyla Beraber EGM, TSK ve Diğer Kamu Kurumlarının Yaptığı Alımlardaki Yaş Şartlarını da Göz Önünde Bulundurursak ÖNLİSANS KPSS’NİN İki Yılda Bir Yapılması, Yaş Bakımından Sınırda Olan Adayların Başvuru Hakkını da Ellerinden Almaktadır. Örneğin 28 Yaşındaki Lisans Mezunu POMEM Adayı Sınav Senesi POMEM Barajını Geçemediği veya Sınava Çeşitli Nedenlerden Dolayı Giremediği Zaman Bir Sonraki Sene 29 Yaşında Telafi Etme Hakkına Sahip. Ama 28 Yaşındaki ÖNLİSANS Mezunu POMEM Adayı Sınav Senesi POMEM Barajını Geçemediği veya Sınava Çeşitli Nedenlerden Dolayı Giremediği Zaman Bir Sonraki Sınava Girse Bile POMEM Hakkını Yaştan Dolayı Kaybetmiş Olacak. Aynı Durum Üniversite Mezunu Astsubay Alımları ve Diğer Tüm Kamu Personeli Alımlarında da Yaşanmakta.
ÖNLİSANS KPSS (LİSANS KPSS A GRUBU GİBİ) HER YIL YAPILIRSA NE OLACAK? NE OLMAYACAK?
✅ POMEM Yaş Şartı Gereği 28 Yaşında ÖNLİSANS KPSS'YE Girip Baraj Şartını Geçemeyen Adaylara, Bir Sonraki Sene 29 Yaşında Sınava Girip Telafi Etme Hakkı Doğacak.
✅ Üniversite Mezunu Astsubay Alımlarında Yaş Şartı Gereği 24 Yaşında ÖNLİSANS KPSS'DEN Barajı Geçemeyen Adaylara, Bir Sonraki Sene 25 Yaşında Bunu Telafi Etme Hakkı Doğacak.
✅ Diğer Kamu Kurumlarının Personel Alımlarını Yaş Şartını Kaçırmadan Başvuru Yapabilecekler.
✅ POMEM Ve Astsubay Adayı ÖNLİSANS Mezunu Arkadaşlar Hedeflerine Daha Erken Ulaşacak.
✅ ÖNLİSANS KPSS'NİN Her Sene Yapılması Durumunda Diğer Meslek Bölümlerini Okuyan (POMEM - Astsubay Adayı Olmayan) Arkadaşlar Hedeflerine Ulaşması Daha Erken Olacak.
✅ ÖNLİSANS Mezunu Arkadaşlar Sınava Girememe Veya İstedikleri Puanı Alamadıkları Seneyi de Hesaplarsak +2 Yıl Fazladan Maddi - Manevi Bakımdan Sıkıntıları Giderilmiş Olacak.
✅ Sınavın Her Sene Yapılması Durumunda Devlet Hazinesine Her Sene ÖNLİSANS KPSS Başvuru Ücreti + POMEM Başvuru Ücreti Olarak Hatırı Sayılır Bir Meblağ Girecek.
❌ ÖNLİSANS Mezunu Arkadaşlar +1 Sene Fazlalıktan Dolayı Hayallerini Kaybetmiş Olmayacak.
❌ ÖNLİSANS Mezunu Arkadaşlar Sınava Çalışma Sürecinde Daha Fazla Maddi - Manevi Sıkıntı Yaşamayacak.
Bu Bakımdan Mağdur Olan ÖNLİSANS Mezunu Adaylar; Siz Değerli Yetkililerden Bu Sıkıntıyı Ortadan Kaldırmanızı (LİSANS KPSS A GRUBU Gibi) ÖNLİSANS KPSS’NİN Her Sene Yapılmasını İstemekte.
Gereğinin Yapılmasını Arz Ederiz…

Bugün Ferhat imzanı bekliyor!

Ferhat Doğan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «osym@osym.org.tr: ÖNLİSANS KPSS (LİSANS KPSS GİBİ) HER YIL YAPILSIN..». Ferhat ve imza atan diğer 2.767 kişiye katıl.