ALT GEÇİT VE DR. DEVLET BAHÇELİ MEYDANI YAPIM İŞİ

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Osmaniye Belediyesi'nin Kıprıs Barış şehidi Albay İbrahim Karaoğlanoğlu parkı'ndaki ağaç katiamından sonra, Ağaçların diplerindeki topraklar iş makinalarıyla  50 cm  Kazılarak çelik hasır  döşenip, üzerine  40- 50 cm yakın kalınlıkta  Beton döktülerek alan  tamamen  Betonla kapatıldı.

60- 70 Yaşına  gelmiş her yurttaşın anı ve hatıralarının olduğu Osmaniye Merkez park, Çuıkurovanın kavurucu sıcağında bir çok yurttaşın serinlediği dinlendiği bir yerdi. insanlara gölge olan devasa ağaçların kesilmesiyle o güzelim çiçek bahçesi görünümündeki park, Osmaniye Belediyesinin ellerinde  BETONPARK' a dönüştü. Ne bir çiçek nede küçük bir yeşillik kaldı tümü yok edildi.şimdi bu doğal parkta yapay ithal çiçekliklerle milletin gözünü boyamaya çalışıyorlar.Kalan ağaçların dipleride betonlandığı için bir kaç yıl sonra kuruma ihtimali çok yüksek.Bu ağaçlar kurumadan Osmaniye Belediyesine dur demek için bu kampanyayı başlatıyorum.

Yine bu projeye bağlı olarak Binlerce öğrenciyi okutup her okuyan ve mezun olan öğrencinin binlerce anınsının olduğu;  Dr. hakim, Savcı, Avukat,Vali, Kaymakam,Öğretmen Politikacı,ve ismini sayamadığım nice meslek erbabını yetiştirmiş,  halada eğitimine devam eden ATATÜRK İLK ÖĞRETİM OKULU' nun ve yine yıkım kararı alındığı söylenen Atatürk Lisesinin Osmaniye Belediyesi tarafından  yıkımına dur demek için bu kampanyayı baştarıyorum.

Kıprıs Barış Şehidi, Albay İBRAHİM KARAOĞLANOĞLU park isminin ortadan kaldırılmaması için bu kampanyayı başlatıyorum.

Yazın Osmaniye sıcağında parka serinlemeye gelen vatandaşların betonunda sıcağı artırmasıyla  sıcaktan bunalacakları için Betonlaşmadan  vazgeçilsin istiyorum.

Kıprıs şehidi Albay İbrahim Karaoğlan oğlu parkı isminin ,Osmaniye Belediye'si  tarafından  sinsice Dr. Devlet Bahçeli meydanına dönüştürüldüğü için bu kampanyayı başlatıyorum.

Betonlaşan Park parklıktan çıkmış kar getiren para ve rant getiren bir yer olmuş ve sonunda  yandaş bir partiliye verilerek ticari kazanç gertiren bir işyerine dönüştürüleceği için,yazın sıcaktan bunalan  gariban,cebinde çay parası olmayan vatandaşın artık parka serinlemek için gelemiyeceği için bu kampanyayı başlatıyorum.

Mustafa Kemal Atatürk'ün  daha önce yıkılan eski Kaymakamlık binasının Atatürk heykelinin (Kaldırılan) olduğu yerde çınarların altına oturup ve elindeki bastonu toprağa batırıp;Beyler; ''Bastonumu diksem biter'' ANADOLU TOPRAKLARI DÜŞMANA TESLİM EDİLMEYECEK KADAR DEĞERLİ VE KIYMETLİDİR. diyerek Kurtuluş savaşının ilk kıvılcımını attığı yer olduğu için betonlaşmasın. Atatürk'ün  kurtuluş savaşı öncesi Osmaniye' geldiğinin Belgesi olan çınarlar ortadan kalkmasın diye bu kampanyayı başlatıyorum.

Alt geçitler Şehir içi  taşıt tırafiğini  rahatlatmak Transit geçişi sağlamak için yapılır ve projelendirilirler.Uzunluğu 900 m civarında  olan ve kadirli yolu kavşağı ile Dr. Devlet Bahçeli kavşağı, her iki girişte trafik lambalarının olduğu, Araçların kırmızı ışıkta durduktan sonra Alt geçide  girecekleri için Transit geçiş yapamayacaklardır.

Yine alt geçit projesi üst betonu işyerlerinden  yüksekte olup  esnafları mağdur edeceği, yağmur sularının akışında sorun yaşanacağından,Şehri Kuzey ve Güney Osmaniye olarak ikiye böldüğü alt geçidin  çok kısa olduğundan  (İskenderun alt geçidi 2 km) şehir trafigini rahatlatmayacağı  için.

Alt geçit projesi ihalesi yapım işi, tanıtım afiş ve levhalarında, alt geçitin üzeri yeşil alanlar ve park olarak inşata  başlanmasına ve Osmaniye halkına böyle yapacağız denmesine  rağmen, Osmaniye Belediye Başkanı alt geçit projesi  hakkında bilgilendirme toplantısında, Projede değişiklik yaptık; Yeşil alanlar ve parklardan vaz geçildi. Alt geçit her iki yönlü taşıt trafiğine açılıyor diyerek projeyi değiştirdiği, bu inşaat süresi boyunca bir çok işyerinin kapandığı bir çok esnafın iflas ettiği Can ve mal güvenliği ile yeterli, tedbir ve önlemi almayarak motorsikletli bir  şahsın  beton mikserin altında kalarak ölümüne sebebiyet verildiği,(ÇED) Çevresel etki değerlendirme raporu olmadığı ve dikkate alınmadığı için bu kampanyayı başlatıyorum. BETONPARKA HAYIR,  BETONPARK DEĞİL PARKIMIZI İSTİYORUZ.

Bugün Ali Murtaza imzanı bekliyor!

Ali Murtaza Doğan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Osmaniye valiliği : ALT GEÇİT VE DR. DEVLET BAHÇELİ MEYDANI YAPIM İŞİ». Ali Murtaza ve imza atan diğer 55 kişiye katıl.