Tarihi göksu deresini kurtaralın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Merhaba;

Tarihi AnadoluHisarı semtinde bulunan göksu deresi elmalı barajı kapandığından beri sularını çekmiştir. Suların çekilmesinden dolayı dipte bulunan balçıklar (temizlenmesi temennimizdir) görünmektedir. AnadoluHisarı göksu deresinde bulunan tekneler de balçığa saplanmış hareketsiz bir halde durmaktadır. Ayni zamanda oluşan kötü koku ve balçık nedeni ile bir çok mikrobunda gün yüzüne çıkmasını tetiklemektedir. Eski haliyle göksu deresi, insanların yüzdüğü dere kenarlarında piknik yaptığı güzel bir yerdi. Daha sonraki zamanlarda kanalizasyonun dereye bağlanmasından dolayı kirlenmiş ve buna rağmen insanların tekneleriyle denize açıldığı hatta kanolar geçip denize doğru gittiği bir yer haline gelmiştir. Defalarca halkın isteği üzerine temizlenmeye çalışılmış ancak çalışmalar her defasında temizlendi denilerek yarım bırakılmıştır. Üzülerek söylüyorum ki bu güzel tarihi deremiz şimdiki haliyle bundan 1 sene önceki halinden çok daha kötü bir durumdadır. Başta da belirttiğim gibi tekneler artık balçığa saplanmıştır. Ve kötü koku oluşmaktadır. Göksu deresine can veren elmalı barajı her yağmur yağdığında kapaklarını açar ve dereye sularını bırakırdı. Ancak baraj kapandığından beri deremiz kurumaya bırakılmıştır. Bu güzel deremizi geri kazanmak, tarihimize sahip çıkmak, ve kurumakta olan göksu deresini yeniden canlandırmak için sizlerinde yardımlarınızı bekliyoruz.

Bugün Pelin imzanı bekliyor!

Pelin Bozkurt bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Orman ve su işleri bakanlığı: Tarihi göksu deresini kurtaralın». Pelin ve imza atan diğer 149 kişiye katıl.