Petition Closed

Turkiye Buyuk Millet Meclisi
Milli Parkların İmara Açılmaması

Belgrad ormanında rezidans...
2010 yılından bu yana defalarca hazırlanıp değişen Tabiat Kanun Tasarısı, Meclis Çevre Komisyonu tarafından kabul edilerek, Genel Kurul'a sevk edildi. Tasarının tüm eleştirilere rağmen, bu haliyle önümüzdeki günlerde Genel Kurul'da görüşülerek yasalaşacağı anlaşılınca, 110 sivil toplum kuruluşu biraraya gelerek, "Tabiat Kanunu İzleme Girişimi" adıyla bir hareket başlattı. TEMA, TMMOB da dahil çok sayıda etkili kuruluş da bu harekette yer alıyor. Girişim, tasarıyla ilgili son gelişmeyi, "Bir milli park alanında nükleer santral, doğal sit alanlarımızda HES'ler, yaban hayatı koruma sahalarımızda oteller… Mümkün mü? Eğer bu tasarı kanunlaşırsa mümkün. Kanun’da geçen ve net bir tanımı yapılmadığı için suistimale açık olan “üstün kamu yararı” ifadesiyle mutlak suretle korunması gereken alanlar madencilik, enerji, sanayi, tarım, turizm gibi yatırımlara adeta adres gösteriliyor" şeklinde değerlendiriyor. Girişim aynı zamanda kamuoyunu tasarıyla ilgili şöyle uyardı: "Yakında gazetelerde, Belgrad Ormanı üzerine 10 yıldızlı Belgrad Rezidans kuruluyor, Manyas Gölü Kuş Cenneti havaalanına dönüştürülüyor, Datça’nın son koyu da betona teslim!, Sarıkamış Ormanları otoban kurbanı, Karslılar HGS’nizi aldınız mı?, 4610'uncu HES de Rize’de faaliyete geçti, denize ulaşan akarsuyumuz kalmadı, gibi başlıkları okuyabiliriz."

Doğal alanların ve hayvanların korunması hayatın sürekliliği kapsamında buna dur denmesi gerekiyor!