TEKİROVA KLEOPATRA KOYU YAPILAŞMAYA AÇILMASIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

TEKİROVA KLEOPATRA KOYU  YAPILAŞMAYA AÇILMASIN

Kleopatra Koyu ( Mehmet Ali Bükü) Antalya’ ın Kemer İlçesine bağlı Tekirova Mahallesi sınırları içersinde yer alan, bölgede gerek Tekirova halkı ve gerekse tüm Türkiye’den gelen misafirlerimizce  ücretsiz ve serbestçe kullanılabilen, bölgede kalmış son doğal birkaç koydan birisidir. Ziyaretçileri içersinde denize girebilir, piknik yapabilir, doğa gözlemciliği yapabilir, balık turabilir , fotoğraf çekimleri ve yürüyüş yapabilirler, çadır kurabilirler.

Hal böyleyken, içersinde sayısız bitki ve hayvanada ev sahipliği yapan koy,  tabiat parkına dönüştürüldü , ihale edildi ve turizm tesisleri kurmak amacıyla çok yıldızlı otel sahiplerine verilmek isteniyor. Bu sebeple bizler artık burayı özgürce bir daha kullanamayacağız. Bu ve buna benzer çok az sayıda doğal kalmış koy, bizler destek olmazsak çok yakında hiç kalmayacak ve bizler alternatif turizm yapacak alanlar bulamayacağız.

Yetkililerden ve ilgililerden talebimizdirki; Tekirova Kleopatra Koyu dün olduğu gibi bugünde ve bundan sonrada halkın olarak kalsın, ticari amaçlarla kiraya verilmesin, yapılaşmaya açılmasın, bakir kalsın.

Bu nedenle 30.05.2018 tarihinde gerçekleştirilmiş olan söz konusu ihalenin iptalini talep ediyoruz.

Tekirova Sivil Toplum Platpormu adına

Sami ADALETLİ

Bugün tekirova sivil toplum imzanı bekliyor!

tekirova sivil toplum platformu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü - dkmp@ormansu.gov.tr: TEKİROVA KLEOPATRA KOYU KİRAYA VERİLMESİN, YAPILAŞMAYA AÇILMASIN». tekirova sivil toplum ve imza atan diğer 267 kişiye katıl.