Orman Arazisi Olan Kestele Bursa Teknik Üniversitesi Kampüsünün Kurulmasını İstemiyoruz..

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Yıldırımda Kalmalı

Bursa açısından güzel bir alan teşkil eden BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesi elimizden gelen desteği vermemize rağmen BTÜ'nün elinden alınmak üzere. O kadar yaptığımız emeğin karşılığını bir hiç olmakla beraber Kestele taşınması noktasında Valimiz son noktayı koydu. Bursa’nın kendisine has kültürel yapısını bozmak istemiyoruz. Mimar Sinan Yerleşkesi üniversitenin elinden alınıp özel bir üniversiteye verilmesi FETÖ’nün ekmeğine yağ sürmek anlamına geliyor. Bütün herkes “STK, iş dünyası, esnaf” BTÜ’nün yerinde kalmasını istiyor. Fakat bazı kişiler FETÖ’nün okulunu üniversitenin elinden almakla kararlı. Hemen hemen 1 senedir BTÜ’de okuyoruz ve o kadar uğraşılmasına rağmen metroya kadar olan araziyi devlet okula vermiş değil. Okuduğum üniversitede bulunan bir danışman hocanın da dediği gibi “FETÖ’nün bir günde aldığı araziyi, FETÖ’nün bitmesine rağmen 13 ay sonra bile alamıyoruz". İşte sıkıntı bundan sonra başlıyor. Ne istesek de yapamıyoruz.

En güzel şekliyle metroya kadar olan alanın BTÜ'ye verilmesi. Kestele Bursa Teknik Üniversitesini yapmakla devlete 800-900 milyon TL arası zarar verecektir. Etrafta yol yok, yer yok, yurt yok, mekan yok zaten. Kestel’de 3-5 kişinin toparladıkları arazi elde kalacak, büyük kazanç elde edemeyecekler diye uğraşıp duruyorlar. Bizim derdimiz, devletin parası kasasında kalsın. O parada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. BTÜ rant kavgasına kurban olmasın.
Bu ülkenin çöpe atacak tek kuruş parası yok !

Mimar Sinanın alt tarafı metroya kadar olan kısım BTÜ'ye kazandırılmalı. Bu Kestel projesi bariz FETÖ’nün bir oyunudur. Bursa Teknik Üniversitesi devlet olarak kalmalı. Kestele yapılacak olan alanın 400 metrekaresi ancak yapılaşmaya uygun arazi. Zaten Mimar Sinan Yerleşkesi ise Ankara Yoluna kadar olan alana kurulmak isteniyor. Bu alan Kestel de kurulmak istenen kampüs alanına denk geliyor. Bu yapılan yanlıştan dönülmeli

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIRIMDA KALMALIDIR ...

Bugün BTU Arif Karademir imzanı bekliyor!

BTU Arif Karademir Fan Page bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Orman Arazisi Olan Kestele Bursa Teknik Üniversitesi Kampüsünün Kurulmasını İstemiyoruz». BTU Arif Karademir ve imza atan diğer 97 kişiye katıl.