organ bağışında akraba dışı donörden organ naklinin kabul edilmesi insanlık için şarttır

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

organ nakil yönetmeliğin 16'ncı maddesinde 'TODS'a (Türkiye Organ ve Doku Bilgi Sistemi) kaydı yapılmak kaydıyla, alıcının en az iki yıldan beri fiilen birlikte yaşadığı eşi ile dördüncü dereceye kadar (dördüncü derece dahil) kan ve kayın hısımlarından yapılabilir' şeklinde düzenlenmiştir. ve bu nedenle birçok tanıdık bağışçı etik kurullarda reddedilmekte. bir insanın bir insana iyilik yapması hayat bağışlaması illa maddi çıkarlar doğrultusunda olacak diye bir şey yok.babam karaciğer nakli için sıra bekliyor ve canlı vericilerden akrabalarımızın kimi bu işe yanaşmıyor,kimi sağlık sorunları nedeniyle verici olamıyor. Tanıdıklarımız da mevcut yönetmelik yüzünden reddediliyor.İYİLİK YAPMAK İÇİN İNSANLARIN ARASINDA KAN BAĞI OLMASINA,MADDİ ÇIKAR GÖZETMEYE GEREK YOKTUR. Bu nedenle mevcut yönetmeliğin maddelerinin değiştirilerek organ bağışının önünün daha da açılmasını istiyoruz. Babamızın ve onun  gibi binlerce nakil bekleyen hastanın sağlığına kavuşması için mevcut yönetmelik maddelerinin değiştirilerek tekrar düzenlenmesini istiyoruz.