Kampanya Kapatıldı

Organ bağışı yapın

Bu kampanya 38 destekçiye ulaştı

Kardeşim de dahil olmak üzere 22.000 den fazla böbrek , 2.200 den fazla karaciğer ve 600 den fazla kalp bekleyen hasta bulunmakta. Örnek olarak sizd kardeşimi anlatayım. 14 Nisan 2017 de nakil oldu. (babam verdi) Nakilde takılan böbrek kardeşimin 8 saat sonra elinde olmadan durdu ve onun inanın yapacak hiçbir şeyi yoktu vücut babamın böbreğin savaş açtı. Kendisi ameliyata "Abla ben kurtulacagim dimi?" Diye girdi .. Olmadi şimdi 22.000 den fazla kardeşleriyle sizden böbrek bekliyor. Şu an hastanenin diyaliz merkezinde diyalize giriyor ve diyaliz merkezi ameliyathanenin katında her diyaliz günü onu bağıra bağıra ağlaya ağlaya götürüyoruz diyalize çünkü korkuyor . Böbrekleri çalışmadığı için diyalizle çok dayanamayacağını biliyor " Abla ben ölmek istemiyorum" diyor. Tam olarak 3 defa katater açıldı. (diyalize girmesini sağlayan kalbe bağlı bir alet) Damarları ince olduğu için fistül acilamiyor. Diyalize girmeye devam ederse tekrar katater açılması gerekiyor ve bunun için birdaha böbreği kaybettiği o ameliyathaneye girmesi gerekecek. Bunun onun için ne kadar zor olduğunu bir ben anliyorum çünkü bende nakil oldum (annem verdi). Şimdi kardeşimin benimle uzun bir ömür geçirmesi sizin elinizde. Kadavra sadece yoğun bakım hastalarının beyin ölümünün gerçekleşmesiyle oluyor ve sadece  %1 yada 2 si buna dahil olabiliyor . Sizin ailenizden birisi buna dahil ise size organlarını bağışlamak ister mısınız diye soruyorlar doktorlar. SADECE SİZ İZİN VERİRSENİZ ALIYORLAR HASTANIZIN ORGANLARINI. İnsanlar kendi hastalanın kesilmesini istemiyor ama birde şöyle düşünün ya bizim yerimiz de olsaydınız ??

KARDEŞİMİ ÇOK SEVİYORUM VE KAYBETMEK İSTEMİYORUM VE BUNU ANCAK SİZ BAŞARABİLİRSİNİZ

Organ bağışı yapın ki onun son fotoğrafları olmasın bunlar.
Oda sizin gibi istediği zaman su içebilsin.
Oda sizin gibi sulu yemek yiyebilsin.
Oda sizin gibi çorba içebilsin.
Oda sizin gibi canının her istediği şeyi yiyebilsin.
Oda sizin gibi diyaliz makinesine bağlı olmadan hayat sürebilsin.
Onunda tek derdi aldığı kilolar olsun.
Onunda tek derdi ileride çekeceği aşk acısı olsun.
Onunda pazartesi çarşamba ve cuma günleri kabus olmasın.
Onunda sizin gibi canı sıkılacak vakit bulsun diyalize vaktini öldürmesin.
Oda aylık 48 saatini diyalize değilde kendine ayırabilsin..

DAHA BİRSÜRÜ ŞEY YAZILABILIR AMA O EN ÇOK SUYA HASRET ONUN ŞU İÇMESINE SEBEP OLUR MUSUNUZ ?

Bugün Beyza imzanı bekliyor!

Beyza Arslan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Organ Bağışı Yapın Hayat Kurtarın». Beyza ve imza atan diğer 37 kişiye katıl.