0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Çölyak Hastalığı ince bağırsağın, GLUTEN adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerjisi, hassasiyetidir. Buğday, Arpa, Çavdar ve Yulaf gibi tahıllar GLUTEN içerir.
Alınan gıda, ince bağırsakta bileşenlerine ayrıştırılıp bağırsak mukozası üzerinden kana karışır. Vücudumuzun yeterince gıda alabilmesi, ince bağırsakta çok sayıda bulunan ve VİLLUS çıkıntıları olarak adlandırılan kıvrımlar tarafından sağlanır. Çölyak Hastaları glutenli yiyecekler tükettiklerinde bağırsak mukozasında alerji nedeniyle villus çıkıntıları ve kıvrımları tahrip olarak azalır ve küçülürler. Böylece bağırsak yüzölçümü gittikçe azalır ve alınan gıdalar emilemez hale gelir. Sonuçta beslenme yetersizliği, arkasından da hastalık belirtileri ortaya çıkmaktadır.

Çölyak hastalığının tek tedavisi GLUTENSİZ sıkı bir diyettir. Diyetin sıkı bir şekilde uygulanması ile düzleşen ince bağırsak yüzeyi normal şeklini ve işlevini tekrar kazanmaktadır. Çok az miktarda alınan gluten bağısaklardaki tahribatın tekrarlamasına neden olmaktadır.

Çözümü sıkı bir diyet ile gerçekleşen bu rahatsızlığın yeterli bir üretimle altyapısının oluşturulması gerekmektedir. Buda ancak kendini gıda üretiminde ispatlamış büyük firmalarımızca çözülebilecek bir durumda gözükmektedir. Diğer firmaların üretim ve dağıtım maaliyetleri açısından bunu tüketiciye ulşatırmaları mümkün gibi görünmemektedir. 750.000 kişini hayatını etkileyecek bu çalışma için büyük firmalarımızdan destek ve bu desteğin kolaylaştırılması adına yetkili makamlardan çözüm bekliyoruz. Vatandaşlarımız Ekmeği Dışardan Karşılamak ve Dipfirizlerde depolayıp bir aylık ekmeği yemek zorunda kalmasın. İnsanlarımızın hayatı Sararıp Solmasın. Çölyak'ın Farkındayız.

Bugün Mehmet Ali imzanı bekliyor!

Mehmet Ali Erbaş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Onlar için de Normal bir Yaşantı İstiyoruz. Glutensiz Gıda Üretimine Destek İstiyoruz.». Mehmet Ali ve imza atan diğer 174 kişiye katıl.