Kampanya Kapatıldı

OKULLARA DAĞITILAN "DOMESTOS"A HAYIR DİYORUZ!

Bu kampanya 693 destekçiye ulaştı

LÜTFEN DİKKATLE OKUYUN!

İhtimal biliyorsunuz ancak bilmek yetmez.İnanmak ve baktığınızı görmeniz de önemli.Temizlik derken çok tehlikeli bir zehri evlerinizde, bir takım yerlerde kullanıyorsunuz.Bu güne kadar anlatmaya çalıştım yakaladığım her insana ama iş şimdi eğitim kurumlarına bulaşınca lütfen aşağıda ki bilgileri okuyun ve destek verin.

----------------------------------------------------

‘Mikrop öldürmediği’ gerekçesiyle Güney Afrika’da toplatılan Unilever markası Domestos’a Türkiye’de Tüketici Hukuku Enstitüsü Derneği toplatılma isteğiyle dava açtı. Şirket ise, olayı ‘münferit’ olarak tanımladı

Tüketici Hukuku Enstitüsü Derneği, temizlik ürünleri markası Domestos’un çamaşır suyu, temizlik spreyi ve yüzey temizleyici ürünlerinin ayıplı olduğu gerekçesiyle piyasadan toplatılması, üretim ve satışının durdurulması talebiyle İstanbul 7. Tüketici Mahkemesi’nde dava açtı. Dava dilekçesinde, Unilever şirketine ait Domestos markasının Güney Afrika’da ‘hijyenik olmadığı’ gerekçesiyle toplatıldığı kaydedilirken, Unilever Türkiye’den Taraf’a yapılan açıklamada, dava açıldığı kabul edildi. Unilever Türkiye, Güney Afrika’daki kararın ‘münferit bir olaydan’ kaynaklandığı belirtti.

‘BAKTERİYİ YOK ETMİYOR’

Domestos ürünlerinin, bütün mikrop ve bakterileri öldürmediği, yani yüzde 100 hijyen sağlayamadığı gibi, ambalajlarında kanserojen maddeler olduğundan da şüphelenildiği vurgulanan dava dilekçesinde, “Aynı ürün hakkında Güney Afrika’da Ulusal Düzenleme Kurulu (NCRS) tarafından davalı firmaya ait yukarıda belirtilen ürünler hakkında bakterileri yüzde 99.9 yok etmediği yani hijyen taahhüdüne uymadığı ve kutusunda kanserojen maddeye rastlanması gerekçeleri ile piyasadan toplatılmasına karar verilmiştir” dendi. Ürünlerdeki bu ayıbın, tüketicilerin sadece bu ürünleri kullanması vasıtasıyla mikropsuz ve bakterisiz bir ortamda sağlıklı yaşadıklarını düşünerek gerekli tedbirleri almayıp, vücut bütünlüklerini ve sağlıklarını tehlikeye atmalarına sebep olduğuna dikkat çekilen dilekçe, şöyle devam etti:

“Ayrıca bebekler, çocuklar ile yaşlılarda, bu ayıplı ürünlerin kullanıldığı ortamlara duyulan güven neticesinde telafisi imkânsız zararlara yol açabilecektir. Bunların haricinde bütün mikrop ve bakterilere karşı hassas olan veya bazı hastalıklara sahip tüketicilerde, bu ürünün ilan edilen niteliğine duyulan güven ile gerekli tedbirlerin alınmaması neticesinde ölümlü vakalarla dahi karşılaşılması muhtemeldir. Seri halde bu ayıp ile birlikte üretilen yukarıda belirtilen marka ürünlerin, ayıplı olduğunun tespiti ile malın satışının geçici olarak durdurulması, davalının ayıbı ortadan kaldırarak, malın niteliğini değiştirmesi yahut ayıbın ortadan kaldırılmaması durumunda üretiminin ve satışının durdurulması ile satış amacıyla piyasaya sürülen malların toplatılması talepli işbu davayı ikame etme zarureti hasıl olmuştur.”
-----------------------------------------------------------
VE DOKTORU İLE HASTASI ARASINDA GEÇEN YAŞANMIŞ BİR DİYALOG;

Bugün astım krizi ile başvuran bir hastaya oksijen ve damardan Deksametazon vererek rahatlattıktan sonra muayene ederken nefes darlığına yol açacak bir şeye maruz kalıp kalmadığını sorguladım.

"Tuvaletleri Domestos'la temizlerken içerde fazla kaldım, herhalde ondan oldu." dedi

"Daha önce sizi çamaşır suyu, tuz ruhu gibi kimyasalları kullanmamanız konusunda uyarmıştım" dedim

"Evet ama insanın içi rahat etmiyor ki Doktor Bey.

Hafta sonu gazetede okudum; Nora Romi diye bir kadın yazmış, mikroplar klozet kapağı kapalı bile olsa 1.5 metre sıçrıyormuş, her gün Domestos kullanmazsak lavaboya, havluya, diş fırçasına her yere, bütün eve yayılıyormuş" dedi
Bunların temizlik malzemesi satan şirketlerin promosyon haberleri olduğunu, mikrop dedikleri bakterilerin bacakları ya da bacak yerine geçecek bir organelleri olmadığından sıçramalarının mümkün olmadığını, belki havada asılı kalabileceklerini ancak her bakterinin zararlı olmadığı gibi, steril hale getirilmiş bir ortamda yaşamanın mümkün olmadığını, buna gerek de olmadığını anlattım.

"Normal bir evde tuvaletten, klozet kapağı açık da olsa insana geçecek bir hastalık yoktur!" dedim

"Çocuklar için de mi zararlı olmaz Doktor Bey" dedi

"Hayır, aksine çocukların bağışıklık sisteminin düzgün gelişmesi için çevredeki bakterilerle karşılaşmaya gereksinimleri var. Aksi taktirde çocuklar ilerleyen yıllarda allerjik bir bünyeye sahip olabilir. Yapılan bir çalışmada koyun gübresi bulunan ortamlarda oynayan çocukların hiç birinde allerjik astıma rastlanmadığı gösterilmiş" dedim ve temizlikte kimyasal maddeler kullanmamasını ve sigara dumanından uzak durması konusunda tekrar uyardım.

-------------------------------------------------------------------

EVET ŞİMDİ "OKULLARA DOMESTOS BAĞIŞI 'NA HAYIR" İÇİN İMZA TOPLUYORUZ.

Bugün Ekolojik Yaşam imzanı bekliyor!

Ekolojik Yaşam Desteği bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «OKULLARA DAĞITILAN "DOMESTOS"A HAYIR DİYORUZ!». Ekolojik Yaşam ve imza atan diğer 692 kişiye katıl.