Okul öncesi eğitim kurumlarına maddi, manevi destek istiyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Bilindiği gibi Covid-19’un yaygınlaşmaması için alınan önlemler kapsamında T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ÖZEL ANAOKULLARININ;  T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı ÖZEL KREŞLER VE GÜNDÜZ BAKIMEVLERİNİN, ÇOÇUK KULÜPLERİNİN faaliyetleri 16.03.2020 tarihinden itibaren durduruldu ve bu süreç Nisan sonuna kadar uzatıldı.

Buna karşın T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıklamış olduğu ekonomik tedbir paketinde yer almamaktayız. Bu durum biz okul ve kurum sahipleri ve de yöneticilerini tedirgin etmektedir.

Yine bilindiği gibi Türkiye’de okul öncesi eğitim zorunlu eğitim kapsamında yer almamaktadır. Bu nedenle okullarımıza ve kurumlarımıza veli inisiyatifinde kayıt almaktayız. Çocukların geçirdikleri gribal enfeksiyonlarda bile veliler ödeme yapmamak adına öğrencinin kaydını sildirebilmektedir ya da çetin kış şartlarında dahi öğrenci kaybetmekteyiz. Hal bu iken ülkemizi tümden ilgilendiren bir salgında mağduriyetimiz tartışılmazdır ve bu süreçte yaptığımız sözleşmeler de ne yazık ki bizleri korumamaktadır.

Üzülerek belirtmeliyiz ki salgın kontrol altına alındığında ve okullarımız/kurumlarımız yeniden açılmak istendiğinde birçoğumuz ekonomik imkansızlıklar nedeniyle faaliyetimize son vermiş olacağız.

Türkiye de ortalama 3.000 özel anaokulu ve 2.000 kreş ve gündüz bakım evi bulunmaktadır. Bu kurumlarda ortalama 33.000 personel çalışmaktadır. Süreç sonunda ekonomik yetersizlikler nedeniyle kapanmamız demek bu çalışanların da işsiz kalması demektir. Diğer yandan yine bu durum çocuklarımızın komşulara, fırsatçı bakıcılara ve kaçak okul/kurumlara emanet edilmesi anlamına gelir ki bunların çocuklarımız için güvenli ortamlar olmadığını hepimiz bilmekteyiz.

Bu NEDENLERLE OKULLARIMIZ VE KURUMLARIMIZ YENİDEN FAALİYETE GEÇENE KADAR VE GEÇTİKTEN SONRAKİ 3 AYLIK SÜRECİ KAPSAYACAK ŞEKİLDE aşağıdaki isteklerimizin ivedilikle değerlendirmeye alınmasını talep etmekteyiz:

1. Kira desteği,
2. Personel maaş desteği,
3. KDV, stopaj ve SGK borçlarının faaliyetimize ara verildiği tarihten itibaren silinmesi,
4. Kısa çalışma ödeneğindeki gün sayısı şartının kaldırılması,
5. Hibe kredisi ya da ertelenebilir düşük faizli kredi.

Kadının en çok istihdam edildiği özel anaokulu ve kreşlerin faaliyetleri corona nedeniyle durduruldu. Destek alamıyoruz! Zor durumdayız! Kepenk indirmek istemiyoruz! Yetkililer gerekli önlemleri bir an önce almalı!

Kamu Oyunun Ve Yetkililerin Dikkatine...

Türkiye genelinde yaklaşık 5 BİN okul ve kurum var. Buralarda 33 BİN kişi istihdam ediliyor. Durum böyle devam ederse bu 33 BİN kişi de işsizler ordusuna katılacak.

Biz bakanlık onaylı okul ve kurumlar güvenilir eğitim veriyoruz. Eğer maddi imkansızlıklara dayanamayıp kapanırsak, çocuklar kimlere emanet edilecek?
Biz Çocuklarımızı kimseye vermek emanet etmek istemiyoruz....

Okul öncesi eğitim zorunlu eğitim kapsamında değil! Bu yüzden veliler ücretleri yıllık değil, aylık ödüyor. Faaliyetimiz durdurulduğundan beri kazancımız yok! Daha ne kadar kapalı kalacağımız belli değil. Bu belirsizlikte nasıl ayakta kalacağımızı bilmiyoruz!

Kapanmak istemiyoruz!
Kira desteği,
Personel maaş desteği,
KDV, stopaj ve SGK borçlarının faaliyetimize ara verildiği tarihten itibaren silinmesini,
Kısa çalışma
 ödeneğindeki gün sayısı şartının kaldırılmasıno,
Hibe kredisi ya da ertelenebilir düşük faizli kredi istiyoruz!