0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Okan Üniversitesi Tezsiz Yüksek Lisans öğrencileri olarak proje teslim süresi konusunda büyük zorluklar yaşamaktayız ve engellerle karşılaşmaktayız.
20.04.2016 tarih 29690 sayılı resmi gazetede YÖK tarafından yayınlanan Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’ne göre, Tezsiz Yüksek Lisans eğitim süresi en az 2 en çok 3 yarıyıl ile sınırlandırılmıştır. Bu süreler içinden dersleri ve projesini tamamlayamayan öğrencilerin kurumla ilişiği kesilecektir. Yönetmelik tarihinde mevcut kayıtlı olan öğrencilerin de ilk dönemi 2016-2017 güz dönemi olarak kabul edilmiştir.
Birçok öğrencinin son dönemi olan 2017-2018 güz döneminde Okan Üniversitesi bitirme projesi teslimi konusunda 09 Ekim 2017 tarihine kadar net bir teslim tarihi vermemiş, hatta tüm okulların sitesinde yayınlaması gereken akademik takvimi bile yayınlamamıştır (2017-2018 Tezsiz Yüksek Lisans Akademik Takvimi) . Telefonla iletişime geçen öğrencilere de, öğrenci işleri tarafından 15 Aralık, Aralık Sonu, Ocak Başı, Kasım sonu gibi değişik teslim tarihleri söylenmiştir.
09.10.2017 tarihinde yapılan https://www.okan.edu.tr/sosyalbilimler/duyuru/9467/tezsiz-yuksek-lisans-ogrencilerimizin-dikkatine/ linkinden ulaşılan açıklamaya kadar net bir bilgi verilmediği için yüzlerce öğrenci bir önceki senenin teslim tarihi olan 2016 yıl sonunda verilmiş olan son teslim tarihini baz alıp çalışmalarını buna göre planlamıştır.
Ayrıyeten projeler tamamlandıktan sonra, yapılan projeleri incelemesi gereken danışman hocalar da yoğunlukları nedeniyle genel olarak 1-1.5 ay gibi bir periyotta dönüş yapmaktadırlar.
Okuldan teslim için ek süre talep eden öğrencilere, 24 Kasım 2017’nin kesinlikle son tarih olduğu söylenmekte olup, bu dönem okunacak proje sayısının çok olması nedeniyle teslim tarihinin bir önceki yıla göre 5 hafta geri çekildiği belirtilmektedir. 24 Kasım 2017 tarihine kadar teslim edilmeyen projelerin bir sonraki döneme sarkacağı belirtilmekte ve okulda son dönemi olan yüzlerce öğrenci de okulla ilişiği kesilmekle tehdit edilip, öğrencilik haklarının ellerinden alınması tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır.
Öğrenci sayısının çok olması ve bitirme projelerini okuyacak olan öğretim görevlilerinin sayısının az olması öğrencilerin sorunu değil, okul yönetiminin sorunudur. Eğitim şekli Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans olduğu için kayıt alırken oldukça cömert davranan, kontenjan uygulamayan Okan Üniversitesi, hayat planlarını yüksek lisans diplomasına göre yapmış öğrencilere karşı oldukça duyarsız davranmaktadır. Eğer bitirme projesi son teslim süresi uzatılmazsa yüzlerce öğrencinin onca emeği, zamanı boşa gidecek, maddi kayba uğrayacaktır.
Okan Üniversitesi Rektörlüğü’nden ve Okan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden sürelerde gerekli uzatmayı yapıp adaleti sağlamasını, diğer birçok üniversite gibi süreyi 2018 Ocak ayına çekmesini ve mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz.

Bugün zehra imzanı bekliyor!

zehra tahıl bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Okan Üniversitesi Yüksek Lisans Proje Teslim Süresi Uzatılsın, Öğrenim Engellenmesin». zehra ve imza atan diğer 389 kişiye katıl.