OHAL Sona Erdirilsin

0 have signed. Let’s get to 500!

16 Nisan 2017' de yapılan Referandumdan "EVET" çıktı. Artık OHAL' in devam etmesi için herhangi bir gerekçe kalmadı, zira;

* Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, referandumdan ‘Evet’ çıkması doğrultusunda ekonominin toparlanacağını söylemişti,
* Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da, referandumdan ‘Evet’ çıkması halinde terör saldırılarının duracağını savunmuştu.

Ayrıca, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes' ın da ifade ettiği gibi, 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsü sonrası ilan edilen OHAL nedeniyle;

* Ekonomide daralma başladı,
* İşsizlikte sıkıntı büyüdü,
* 11 yıl önce büyük heyecanla başlayan AB üyelik müzakereleri fiilen durma noktasına geldi,
* Sanayi üretimi geriledi,
* Dünyada en fazla değer kaybeden para birimlerinden biri haline geldik,
* Yabancı yatırımlar azaldı ve turizmde büyük kayıplar yaşandı,
* Ekonominin işlemesini sağlayan koşulları hukuk sistemi, yargı bağımsızlığını iyileştirmezsek ekonomiye odaklı teknik çözümler yetersiz kalacaktır.

Üstelik, OHAL' de çıkarılan KHK' larla, darbe teşebbüsü ile hiç ilişkisi olmadığı halde savunmasız bir şekilde işten çıkarılan pek çok insan, aileleriyle bilikte mağdur edildi. Masum olan yüzbinlerce insanın AİHM' ye başvurup hak edeceği tazminatlar da bu ülkenin cebinden çıkacak, ekonomiyi zora sokacaktır.

Şimşek ve Kurtulmuş' un olumlu iddialarını güçlendirmek, Symes' in ifade ettiği olumsuz şartları sonlandırmak, TÜRKİYE' nin hızla kalkınmasına ve büyümesine destek olmak, haksız yere ihraç ve mağdur edilenlerin bir an evvel görevlerine iade edilerek AİHM' den çıkacak yüksek tazminatları bu ülkenin ekonomisine yüklememek, kısacası;

GÜÇLÜ, İSTİKRARLI, ADİL ve DEMOKRATİK bir TÜRKİYE için

OHAL' in Bir An Evvel Sona Erdirilmesini Talep Ediyoruz.

Today: Ozcan is counting on you

Ozcan A needs your help with “OHAL Sona Erdirilsin”. Join Ozcan and 199 supporters today.