Odyometristlerin hak ettiği alımların yapilmasini istiyoruz

Odyometristlerin hak ettiği alımların yapilmasini istiyoruz

Başlama tarihi:
2 Aralık 2020
İmzalar: 438Sonraki Hedef: 500
Hemen destekle

Bu kampanya neden önemli?

Başlatan: Odyometrist Hanım

ODYOMETRİST İSTİHTAM SORUNU
ODYOLOJİK TESTLER: İşitmenin ölçülmesini ve işitme fonksiyonlarının değerlendirilmesini sağlayan ön lisans mezunu ODYOMETRİ teknikerleri tarafından yapılan klinik tanıyı destekleyen testlerdir.
Ülkemizde 2008 yılından buyana 81 ilimizde uygulanmakta olan Ulusal yeni doğan işitme tarama programına 2015 yılı sonunda okul çağı çocuklarda işitme tarama programı eklenmiş olup günümüzde 1. Sınıf öğrencilere yönelik devam etmektedir. Bu taramalar için 3000 adete yakın tarama cihazı alınmıştır ve toplum sağlığı, aile sağlığı gibi birimlerde uygulanmaktadır fakat ciddi donanım ve teorik bilgi gerektiren bu testleri 16 bin civarı mezunu olup heryıl mezun vererek artmakta olan ODYOMETRİ teknikerleri değil, 1-2 hafta gibi kısa sürede eğitim alarak SERTİFİKA sahibi olan ebe, hemşire veya birimdeki memur yapmaktadır. Bu doğrultuda yapılan taramalarda sonuçlar %85-90 civarı yanlış çıkmaktadır. Yanlış yapılan bu testlerin bir bölümünü eklerde sunmuş olup bu yanlış testlerin ciddi anlamda hasta mağduriyeti meydana getirdiğini görmekteyiz.
İşitme tarama sertifikasyonuna son verilerek hastanelerde ve okullarda işitme taramalarının meslek tanımında da bulunduğu üzere ODYOMETRİSTLER tarafından yapılmalıdır ve aynı zamanda ODYOMETRİ teknikerlerinin özlük hakları korunmalı ve iyileştirilmelidir.
Her atama döneminde 40-50 kişilik kadro ayrılan 84-85 gibi puanlarla açıkta kalan ODYOMETRİ teknikerleri adil kadro dağılımı talep etmektedir.
Raporumuzu değerlendirmeniz ve odyometri teknikerlerinin bu ciddi sıkıntılarına çare olmanız için bilgilerinize sunarım.

Hemen destekle
İmzalar: 438Sonraki Hedef: 500
Hemen destekle

Karar Vericiler