Kampanya Kapatıldı

Odtü öğrencilerden aldığı sticker ücretlerini kaldırsın ya da herkesten aynı ücreti alsın!

Bu kampanya 1.835 destekçiye ulaştı

Odtü'de öğrencilerden sticker(taşıt pulu) için 500 TL den fazla para istenirken akademisyenlerden ve idari personelden 20 TL gibi bir ücret alınması öğrencileri artık isyan noktasına getirmiştir. Öğrenciler 500 TL den fazla para ödeyerek sticker almak zorunda bırakılmaktadır. Böyle bir ücreti ödemek istemeyen veya ödeyemeyen öğrenciler kapıdaki güvenlikçilere kontrol ettirilerek okula araçları ile aldırılmamaktadır. Öğrencilerden hiç geliri olmadığı halde 500 TL den fazla para talep edilirken, okulda çalışan ve bir dünya maaş alan personellerden 20 TL talep edilmesi gerçekten çok gülünç bir hal almaya başlamıştır. Odtü bu uygulaması ile üniversitede otopark mafyacılığı yaparak öğrencilerin sırtından gelir elde etmektedir. Zaten aileler çocuklarını üniversitede okutmak için büyük bir ekonomik yükün altına girerken birde okulun böyle yüksek bir ücreti her yıl öğrencilerden 40 ar 50 şer TL'lik zamlarla birlikte talep etmesi aileleri daha da fazla ekonomik buhrana sürüklemektedir. Sonuçta Türkiye'de arabası olan birçok ailenin ekonomik durumunun iyi olmadığını düşünürsek bu durum sıkıntılı bir hal almakta ve bir çok öğrencinin canını sıkmaktadır. Kaldı ki Odtüye toplu taşıma ile ulaşımın oldukça zor olduğunuda bunlara eklersek, öğrencilerin ne kadar büyük bir sıkıntıya sürükletildiği ortaya daha net bir şekilde çıkmaktadır. Ya öğrencilerden uygun bir sticker ücreti alınsın ya da herkesten (akademisyen,idari personel,öğrenci) adil bir şekilde aynı ücret alınsın!!!!!!

Hacettepe Üniversitesi Odtüden çok daha küçük bir kampüse sahip olmasına rağmen sticker için öğrencilerden 30 TL(gecen yıl 20 idi.) talep etmektedir. Ayrıca Bilkent ve Atılım(ki atılımda arabalar üst üste parkediyor) gibi ÖZEL üniversitelerde ise bu ücret Odtüye göre çok çok daha uygundur. Hatta bazılarında ise öğrenciler sadece okul kimlik kartlarını göstererek serbest bir şekilde içeriye girebilme imkanına sahiptir.

NOT : Bu durum bize ODTÜ'de savunulan adalet, demokrasi, özgürlük gibi niceliklerden ODTÜ yönetiminin ne kadar uzak olduğunu kanıtlamaktadır.

Bugün Furkan imzanı bekliyor!

Furkan Mülayim bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ODTÜ Rektörlüğü: Odtü öğrencilerden aldığı sticker ücretlerini kaldırsın yada herkesden aynı ücreti alsın!!». Furkan ve imza atan diğer 1.834 kişiye katıl.