OBP etkisi yarıya düşürülsün!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Bilindiği üzere son yıllarda OBP etkisi ile birçok öğrenci mağdur oluyor.
Mağduriyetin sebeplerinden biri ise devlet okulları da dahil olmak üzere hiçbir okulda sınavların denk olmamasıdır. Her okul istediği zorlukta soru sorduğu için büyük bir adaletsizlik söz konu olmakta. Hiçbir okulun sınav zorluğu eşit düzeyde olmadığı halde bu eşitsizlik OBP adı altında sınav puanına yansıtılıyor.

Mağduriyetin asıl sebebi ise son yıllarda hızla artmakta olan özel liseler. Bu noktada herkesin hem fikir olduğu bir şey var ki "ÖZEL OKULLAR BOL KESEDEN NOT DAĞITIYOR".
Bunu gerek sözlü yolu ile yapıyor, gerekse okul sınav sorularını olabildiğince basit tutup öğrencinin yüksek not almasını sağlayarak yapıyor. Özellikle de 2015-2016 eğitim-öğretim yılı ile hayatımıza giren temel liselerin sayısı olabilidiğince fazla artarak bu haksızlığa yeni ortam açmış durumda yol katediyor.

Bizim bu noktada ki çözüm düşüncemiz OBP etkisinin azaltılması yönünde fakat herkesin aklına takılan bir nokta daha var "Gerçekten 4 yıl boyunca emek verip yüksek not ortalamasını yüksek tutan öğrencilerin hakkı ne olacak?". Bu durumu da şöyle açıklamak gerekiyor, günümüz sisteminde özel okulda okuyan öğrenciler zaten şuan yüksek not ortalamasına sahip durumda, yani şu sistemde dahi 4 yıl boyunca çalışıp yüksek not ortalamasına sahip öğrenciler hakkını alamamaktadır. Hele ki 2018-2019 eğitim-öğretim yılı bittiğinde, temel liseler 4. yılını tamamladığında diploma notları havada uçuşuyor olacak.

Bu duruma çözüm olarak Merkezi Sınav Sistemi getirilebilir ve etkili bir çözüm olur fakat sistemin uygulanmaya başlayacağı süreye kadar verilen bol keseden notların yaratacağı mağduriyeti bir miktar da olsa azaltması için OBP etkisinin yarıya düşürülmesi gerekmektedir.

Bu şekilde MSS(Merkezi Sınav Sistemi)'nin önleyemeyeceği mağduriyetinde önüne geçmiş oluruz.

Şuan ki sistemde diploma notu önce 5 ile çarpılıp daha sonra 0.12 katsayı(ek puanlı yerletirmede 0.18) ile çarpılarak sınav puanına eklenip yerleştirme puanı elde ediliyor.

Bu mağduriyetin kaldırılması için diploma notunun 5 ile çarpıldıktan sonra 0.12 katsayı yerine 0.06 katsayı, 0.18 ek puanlı yerleştirme katsayısı yerine 0.09 katsayı çarpılmasını talep ederiz.

Bugün Erdi imzanı bekliyor!

Erdi Aydin bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «OBP etkisi yarıya düşürülsün!». Erdi ve imza atan diğer 341 kişiye katıl.