Obeziteyi değil, çocukları besleyelim!!!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Meşrubatlar, kola, çikolata gibi bariz örneklerin dışında daha "masum" görünen birçok gıdada (meyve suyu, aromalı süt, soslar ve çeşitli hazır gıdalar) şeker katkısı var. Bilim insanları neredeyse her gün fazladan ve doğal yollardan alınmayan şekerin yeni bir zararını kanıtlıyor.

Öte yandan, dar gelirli vatandaşlarımız bütçelerinin önemli bir kısmını gıdaya ayırmaktadır. Et, süt, yumurta gibi temel gıdaların fiyatları ne kadar düşük olursa bu gıdaları daha çok tüketebilir ya da artırdıkları kaynakları eğitim ve barınma gibi temel ihtiyaçlarına aktarabilirler.

Önerim; şeker eklenen tüm gıdalarda şeker oranı ile orantılı olarak ek vergi konması, elde edilen gelirle et, süt, yumurta, süt ürünleri, bakliyat gibi ürünlerde KDV'nin sıfırlanmasıdır.

Bu yöntem çocuklarımızın daha sağlıklı beslenmesini desteklemek, devletin ve bireylerin sağlık harcamalarını düşürmek gibi birçok fayda sağlayacaktır.  Gıda üreticileri için de ek bir teşvik olacağından, fiyatların düşmesini ya da ürün yetiştirirken aşırı hormon, ilaç vb. yöntemlerden uzak durmalarını sağlayabilir.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ve Maliye Bakanlığı makamlarından bu çağrıyı dikkate almalarını ve gerekli düzenlemeleri yapmalarını talep ediyorum.

Saygılarımla,

Barış Kılıç