Confirmed victory

This petition made change with 426 supporters!

Potaknuta medijskim najavama uklanjanja drvoreda i mnogobrojnim pozivima zabrinutih građana na Zeleni telefon udruga Zeleni Osijek pokrenula je peticiju za očuvanje drvoreda lipa na osječkoj Promenadi i pronalaženje alternativnog rješenja za izvođenje neophodnih radova obnove kanalizacije. Najava uklanjanja drvoreda lipa na osječkoj Promenadi zbog projekta obnove kanalizacije i gradnje sjevernog kolektora još je jedna u nizu devastacija sve oskudnijih zelenih površina u gradu Osijeku. Grad koji je godinama slovio kao jedan od najzelenijih, sve više gubi svoje prepoznatljive drvorede. Za građane, ali i sve posjetitelje grada Osijeka ovaj drvored predstavlja prostor za rekreaciju i uživanje u urbanom prirodnom okruženju te je stoga od iznimne važnosti sačuvati ga u cijelosti i ostaviti budućim naraštajima. U novijoj prošlosti nepovratno su uništene brojne zelene oaze i drvoredi u gradu, što je rezultiralo revoltom brojnih građana. Ovaj put vas pozivamo da svi zajedno djelujemo kako bi se spriječilo novo uklanjanje zelenila!

Today: Zeleni Osijek is counting on you

Zeleni Osijek needs your help with “Očuvanje postojećeg drvoreda lipa na osječkoj Promenadi i pronalaženje alternativnog rješenja izvođenja neophodnih radova obnove kanalizacije.”. Join Zeleni Osijek and 425 supporters today.