Nurettin Teksan Ortaokulu

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Nurettin Teksan Ortaokulu yıkılmasın, güçlendirilsin. Okulumuz Nurettin Teksan Ortaokulu için yıkım kararı çıktı. Okulumuzu 31 Aralık 2017 tarihine kadar boşaltmamız isteniyor. Mevcut öğrencileri Bostancı'daki Mehmet Karamancı ve Melih İsfendiyar ilkokullarına göndermek istiyorlar. Bu okulların şartları kendi yapıları nedeniyle ortak kullanım olacağından dolayı bütün öğrencilerin sağlıklı eğitim almaları için uygun değildir. Eğitim yılı henüz yarılanmadan başka bir okula geçmemizin mantıklı bir açıklaması olamaz. Varsayalım okul için gerçekten deprem riski var. Şimdi soruyorum böyle bir durum söz konusu ise neden 2017-2018 eğitim yılı için öğrenci kayıtları yapıldı? Acele olarak okulu boşaltmasının ardındaki gerekçeler nelerdir? Okul değişikliği nedeniyle çocukların yaşayacağı olumsuzluklar düşünüldü mü? Ailelerin maddi ve manevi olarak nasıl etkileneceği öngörüldü mü?

Bildiğim kadarıyla İstanbul genelindeki okullar 1999 depreminden bugüne her eğitim dönemi başlamadan, başta ilçe belediyeler olmak üzere bir takım kurum ve kuruluşlar yardımıyla yenilenmekte ve ihtiyaç halinde depreme dayanaklı olması için gereken tedbirler alınmaktadır.

İlgili bütün makamlara sesleniyorum. Alınan kararı lütfen tekrar gözden geçirin. 2017-18 Eğitim yılının yarısı olmadan acele olarak okulu boşaltmamızı istemeyin. Okulu yıkmanın çözüm olacağını düşünmüyorum. Böyle bir durumda önce öğrencileri sora aileleri zor durumda bırakırsınız. Eğer gerçekten yıkılıp yenilenmesi gerekiyorsa yıl sonunda başta okul yönetimi ve okul aile birliği olmak üzere velilerle bir toplantı yapılır doğru ve olması gereken kararlar alınıp uygulamaya konulur.

Lütfen okulumuza dokunmayın.

Bugün Ahmet Sinan imzanı bekliyor!

Ahmet Sinan Sarıkaya bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Nurettin Teksan Ortaokulu Yıkılmasın..». Ahmet Sinan ve imza atan diğer 160 kişiye katıl.