Kampanyanın muhatabı: NUMAN KURTULMUŞ ve 3 diğer muhatap daha

Van İl Halk Kütüphanesi Kötü Durumda

Van’da 2011 yılında 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde iki büyük deprem meydana geldi. Depremlerde 45 bin 900 konut ağır hasar, 22 bin konut ve iş yeri orta hasar gördü. Bir çoğu yenilendi ve yeniden yapıldı. Ama  2011 Van depreminde ağır hasar alan Van İl Halk Kütüphanesi hala yıkılmadı veya yenilenmedi.

Kütüphane Deprem öncesinde sergi salonu olarak kullanılan önceki binasına göre küçük ve yetersiz binaya taşındılar. Kitaplar, ders çalışma alanı ve gereken  durumlarda sergiler aynı yerde yapılıyor.  Yine depremden dolayı bir çok kitap hasar gördüğü veya kaybolduğu için birçok kitaba ulaşmak ne yazık ki mümkün değil.

Bir vanlı olarak artık depreme dair bir enkaz görmek istemiyor, kentimize yaraşır bir kütüphane istiyorum. Sizlerden kampanyayı imzalamanızı ve gerekli yerlere duyurmamız için paylaşmanızı istiyorum.

Lütfen vanlı çocukların zihninde depremin acı hatıraları olmadan bir kütüphane görüntüsü oluşturmamıza yardım edin.

Bu kampanyanın teslim edileceği kurum:
  • NUMAN KURTULMUŞ
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı
  • van il kültür turizm müdürlüğü
  • Van Valiliği

Aslıhan T bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 101 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün Aslıhan imzanı bekliyor!

Aslıhan T bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «NUMAN KURTULMUŞ: Van İl Halk Kütüphanesi Kötü Durumda». Aslıhan ve imza atan diğer 100 kişiye katıl.