Petición cerrada

Salvem Can Sanpere !

Esta petición ha conseguido 879 firmas


Can Sanpere és una fàbrica de gairebé 10.000 m2 situada al bell mig de Premià de Mar. En els darrers anys aquest espai ha esdevingut un camp de batalla entre dos models. Per una banda els interessos de NyN, actual propietari de la fàbrica, que pretén rendibilitzar al màxim la seua inversió mitjançant una operació especulativa. Per altra, la Plataforma Can Sanpere 100% Públic, defensant la necessitat d'aprofitar la fàbrica per fer un espai verd, preservar part del patrimoni arquitectònic industrial i fer equipaments de gestió comunitària pels veïns del cinquè poble més densament poblat de Catalunya.


Ocupació. Fa gairebé 4 anys l'ocupació de la fàbrica va ser el pas definitiu per aturar l'enderroc de la fàbrica i construir un mur en defensa del bé comú. En aquests anys Can Sanpere ha esdevingut un punt de trobada on el veïnat, de forma autoorganitzada, ha abocat energies per crear cultura, pensament crític, solidaritat, formació, oci, art, esport, compromís, educació i amistat, fent evident la necessitat d'espais per a la vida comunitària.


Som a una cruïlla. El 13 de gener del 2017 a les 11:30h, si no fem res per impedir-ho, és la data d'execució del desallotjament. Ara és el moment de dirimir quin camí empren Premià de Mar, quin futur volem per al nostre poble i per a nosaltres. Oxigen o massificació? Bé comú o interessos privats? Pisos o espai verd? Equipaments públics o espai privatitzat? Creixement il·limitat o sostenibilitat? Verd o gris?

L'expropiació com a compromís i solució. Enmig del litigi entre NyN, especialista a judicialitzar processos urbanístics, i l'Ajuntament de Premià pel Pla general d'urbanisme que preveia espai verd i equipaments a Can Sanpere i va ser finalment anul·lat, el 2014 va haver-hi una aposta política perquè la decisió final sobre el futur de Can Sanpere la prengués la ciutadania en una consulta popular. Vam trepitjar els carrers, vam dialogar, persuadir, argumentar, vam votar i l'opció de l'expropiació va sortir guanyadora. Dos anys després de la consulta, per desídia i manca de lideratge, el procés d'expropiació no s'ha iniciat encara. Per això, reclamem el compliment del mandat popular.


Cal una reacció urgent de tots els implicats. El desallotjament de l'experiència
autogestionaria pot portar a l'enderroc immediat i a la destrucció del patrimoni històric i arquitectònic; situant en una posició de força a Núñez y Navarro encarint i dificultant l'expropiació i deixant un solar buit i sense vida que tard o d'hora un govern decidirà requalificar.


Necessitem comptar amb totes les forces. Per aquest motiu iniciem una campanya de mobilitzacions amb un doble objectiu: En primer lloc teixir xarxa i multiplicar-nos en la defensa de Can Sanpere. En segon lloc exigir responsabilitats polítiques a totes les forces del municipi perquè actuïn immediatament; és a les seves mans dur a terme el mandat de la consulta, iniciar l'expropiació, aprovar la catalogació com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) i aturar el desallotjament.


L'única lluita que es perd és la que s'abandona. Ara més que mai cal continuar
treballant perquè Can Sanpere sigui 100% públic. Verd o gris? Premià Contrarellotge.

Signa si vols un Premià Verd i un Can Sanpere 100% Públic !Hoy: Can Sanpere cuenta con tu ayuda

Can Sanpere 100% Públic necesita tu ayuda con esta petición «Nuñez y Navarro: Salvem Can Sanpere !». Únete a Can Sanpere y 878 personas que ya han firmado.