رفع الزام مقاله "آی اِس آی" برای فارغ التحصیلی دانشجویان دکترای دانشگاه آزاد- علوم انسانی

0 have signed. Let’s get to 5,000!

"هوالعلیم"

(در آغاز فرازهایی از بیانات مقام معظم رهبری)

"بنده از آمار مقاله‏ هاى علمىِ منتشر شده در مجلّات معتبر دنيا اطّلاع داشتم؛ اما اين كار ـ توليد مقاله و نشر آن در دنيا ـ كارِ مهم و درجه‏ ى يك نيست و با انجام آن، همه‏ ى كار صورت نگرفته، بلكه بايد اين فكر در اينجا پخته، توليد و اجرايى شود و به مرحله‏ ى عمل درآيد، تا بشود گفت پيشرفت حاصل شده است. البته در همين زمينه ‏ها هم خيلى كار در كشور صورت گرفته است و ما حركت كرده و به راه افتاده ‏ايم

(بيانات مقام معظم رهبری در ديدار جمعی از نخبگان علمی ۲۱/ ۱۱/ ۸۲)

از جمله‌ى مطالبى كه گفته شد، مسئله‌ى مقاله‌هاى علمى است، مسئله‌ى مرجعيت آی اس آی است؛ كه اين هم جزو حرفهاى ماست، جزو دغدغه‌هاى ماست؛ حتماً بايد مديران و برنامه‌ريزان و طراحان اصلى مسائل علمى كشور بنشينند روى اين مسئله فكر كنند و راه‌هاى درست را ـ كه بعضى از آنها گفته شد ـ پيدا كنند. لزوم طرحهاى اجرائى براى ايده‌هاى عالى، از جمله‌ى چيزهائى است كه بنده رويش تكيه می‌کنم. آنچه كه گفته شد، ايده‌هاى بسيار خوبى بود؛ اما اينها غالباً نياز دارد به ارائه‌ى طرحهاى اجرائى. يكى از كارهائى كه بايد در دانشگاه‌ها انجام بگيرد، همين است

(بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اساتید دانشگاه‌ها ۲۲/ ۵/ ۹۱)

شما با آی اس آی هم بر اين اساس همكارى كنيد. آنجائى كه مقاله‌ى مورد قبول آی اس آی چيزى است كه شما می‌توانید در كشور از آن استفاده كنيد، آن را دنبال كنيد. ما معيار اساسى در دست داريم؛ معيار ما اين است كه كشور ما صدها خلل و مشكل و خلأ دارد، می‌خواهیم اينها را پر كنيم. اين هم يك نكته‌ى بسيار اساسى است. البته اين بيش از همه احتياج دارد به همان روش سيستمى كه يكى از دوستان اشاره كردند، و تلاشى كه بنياد نخبگان بايد در اين زمينه انجام دهد...

(بیانات مقام معظم رهبری در  ششمین همایش ملی نخبگان جوان ۱۲/ ۷/ ۹۱)

========================================

جناب آقای دکتر رهبر

ریاست محترم دانشگاه آزاد اسلامی

باسلام و احترام

به استحضار می‌رساند که دانشجویان دکترای رشته‌های علوم انسانی در دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم برای فراغت از تحصیل، ملزم به چاپ یک مقاله علمی پژوهشی مستخرج از رساله هستند. این در حالی‌است که دانشجویان دکترای برخی از رشته‌های علوم انسانی (حسابداری، اقتصاد، مدیریت صنعتی، مدیریت بازرگانی، مدیریت مالی و روانشناسی بالینی) در دانشگاه آزاد اسلامی طی بخشنامه 352681/73 مورخ 22/10/1392 و اصلاحی 22598/70 مورخ 8/4/1394 از بقیه رشته‌های علوم انسانی مستثنی شده و برای دفاع از رساله ملزم به چاپ مقاله در مجلات آی اس آی (با ضریب تأثیر) شده‌اند و این امر فراغت از تحصیل این دانشجویان را با چالشی عظیم مواجه ساخته است

با توجه به مشکلات بنیادی که در زمینه چاپ مقاله در مجلات آی اس آی برای رشته‌های علوم انسانی به ویژه رشته‌های فوق‌الذکر وجود دارد، از تاریخ ابلاغ بخشنامه مذکور، دانشجویان رشته‌های موضوع این بخشنامه، موفق به دفاع از رساله خود نشدند و لذا طی نامه شماره 339328149 مورخ 11/10/1395 درخواست خود مبنی بر اصلاح این بخشنامه را به ریاست محترم وقت دانشگاه آزاد اسلامی ارائه نمودند. به موجب بخشنامه اصلاحی شماره 1856/70 مورخ 21/1/1396 مقرر گردید این دانشجویان با ارائه یک مقاله علمی پژوهشی مجاز به دفاع از رساله خود باشند، ولی برای تسویه حساب باید یک مقاله آی اس آی (با ضریب تأثیر) ارائه دهند. بخشنامه اصلاحی، مشکل موجود را از مرحله دفاع به مرحله تسویه حساب به تعویق انداخته است و کماکان این دانشجویان در فراغت از تحصیل با مشکل مواجه‌اند

به چند دلیل مهم زیر، چاپ مقالات آی اس آی برای رشته‌های مذکور تقریباً ناممکن است

یک. به دلیل مسائل سیاسی و شرایط محیطی ایران، بسیاری از مجلات تخصصی رشته‌های مذکور (که تعداد آنها بسیار اندک است)، مقالات پژوهشگران ایرانی را حتی بعضاً وارد فرآیند داوری نیز نمی‌کنند (مستندات مربوط به چند اقدام صورت گرفته موجود است). طبیعی است؛ خروجی پژوهشی که برای حل مسائل داخل ایران صورت پذیرفته برای آن ها جذابیتی ندارد

دو. سوابق پژوهشی اساتید به نام داخلی رشته‌های مذکور نیز حاکی از این واقعیت است که چاپ مقاله در مجلات آی اس آی به ندرت صورت گرفته است. برای مثال در تاریخ رشته حسابداری، تاکنون تنها 5 مقاله با شرایط مورد نظر توسط پژوهشگران ایرانی به چاپ رسیده است. لازم به ذکر است که نویسندگان مقالات مذکور، به واسطه تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور مقالات خود را به چاپ رسانده‌اند . ضمناً، چاپ مقالات مورد اشاره فرآیندی چند ساله را طی نموده است

(مستندات زمان‌بر بودن فرآیند آخرین مقاله چاپ شده موجود است)

سه. اظهارات مقام معظم رهبری، بخشنامه‌های کارشناسی شده اخیر وزارت علوم و دانشگاه آزاد، همچنین نظرات مسئولین ذی‌ربط بیانگر مشکل اساسی در چاپ مقالات آی اس آی برای رشته‌های علوم انسانی است. برای نمونه

الف) رهبر معظم انقلاب اسلامى‏ در دیدار وزیر علوم و رؤساى دانشگاه‏ها در تاریخ 17/10/1383 این موضوع را به عنوان دغدغه خود بیان فرمودند که "ما در زمینه‌ى کارهاى تحقیقاتى و درج مقالات علمىِ خود در مجلات آی اس آی گاهى دچار مشکلاتى مى‌شویم. البته همان‌طور که ذکر کردند، حجم مقالاتى که از ما چاپ شده، خوب است؛ اما من اطلاع دارم - بخصوص در زمینه‌ى علوم انسانى - که بعضى از مجلات آی اس آی اصلاً مقاله‌ى محقق ما را چاپ نمى‌کنند؛ چرا؟ به ‌خاطر این‌که با مبانى آنها سازگار نیست. بله، ممکن است ما درباره‌ى فلسفه، روان‌شناسى، تربیت و دیگر مباحث حرفهایى داشته باشیم؛ پژوهشگر ما تحقیقى کرده و به نقطه‌یى رسیده - همان چیزى که ما مى‌خواهیم - و مرزى را باز کرده که با خاستگاه این دانش ـ  که غرب است و با ارزشهاى آن هماهنگ است ـ سازگار نیست؛ لذا مقاله را چاپ نمى‌کنند.

ب) مسئولین وزارت علوم نیز خود به مشکل چاپ مقالات آی اس آی در رشته‌های علوم انسانی اذعان دارند، چرا که طبق ماده 19 آیین‌نامه دکترای وزارت علوم به شماره 27722/2 مورخ 17/2/1395 (که در آن بخشنامه دانشگاه آزاد نیز مورد خطاب قرار گرفته است)، چاپ یک مقاله علمی پژوهشی برای فراغت از تحصیل کفابت می‌کند

ج) اصلاح شیوه‌نامه جدید دوره دکترای دانشگاه آزاد نیز خود گواهی بر این مدعاست که اجرایی شدن بخشنامه قبلی با ابهام روبروست، چراکه طبق بند 2 ماده 24 شیوه‌نامه جدید به شماره 36868/10 مورخ 27/6/1396، دانشجویان رشته‌های علوم انسانی برای فراغت از تحصیل ملزم به ارائه دو مقاله علمی پژوهشی مورد تأیید وزارتین می‌باشند. اما این شیوه‌نامه برای ورودی‌های 1396 به بعد لازم‌الاجرا شده است

د) رییس مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد در مصاحبه خود با خبرگزاری عصر ایران مورخ 27/6/1396 صراحتاً غیرعملی بودن چاپ مقالات آی اس آی برای رشته‌های علوم انسانی را مورد تاکید قرار داده است

این مشکل باعث گردیده است که بسیاری از دانشجویان در زمانی که الزام به مقاله آی اس ای برای دفاع بود متحمل هزینه سنگین شهریه چندین ترم تمدید رساله شوند. تداوم این مشکل، صرف‌نظر از تحمیل هزینه‌های مالی و بروز مشکلات عدیده‌ای نظیر اختلال در فرآیند جذب هیات علمی و خدمت مقدس سربازی، این دانشجویان را با مشکلات روحی و روانی مواجه نموده و دامنه این مشکلات به خانواده‌هایشان نیز کشیده شده است.

این در حالی است که کماکان دانشجویان ورودی قبل از 1396 برای فراغت از تحصیل با مشکل مواجه می‌باشند، درحالیکه حتی بسیاری از این دانشجویان، ورودی دوره های قبل از تاریخ بخشنامه های الزام آور آی اس آی می باشند. با توجه به مطالب مطروحه، از آن مقام محترم استدعا داریم که برخورد مشابهی با این دانشجویان طبق آیین‌نامه‌های‌ وزارت علوم صورت پذیرد

شایان ذکر است که به دلیل مشکلات مختلف نظیر بعد مسافت، این نامه توسط دانشجویان به صورت الکترونیکی در این کمپین امضا شده است

رونوشت به

دفتر مقام معظم رهبری

دفتر ریاست محترم جمهوری

دفتر ریاست محترم مجلس شورای اسلامی

دفتر ریاست محترم قوه قضاییه

وزیر محترم علوم تحقیقات و فناوری

ریاست محترم هیات امنا دانشگاه آزاد اسلامی

ریاست محترم مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد

ریاست محترم مرکز بازرسی و رسیدگی به شکایات دانشگاه آزاد اسلامی

ریاست محترم سازمان بازرسی کل کشور

ریاست محترم دیوان عدالت اداری

معاونت محترم پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی

معاونت محترم آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی

==============

پ. ن.

راهنمای امضای مجازی و رای به کمپین

1.Sign this petition(سمت راست و بالای سایت)

2. ورود نام و نام خانوادگی و ایمیل معتبر

3.sign

Today: دانشجویان دکترای علوم انسانی is counting on you

دانشجویان دکترای علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی needs your help with “No-ISI-for-Settlement-Phd-Students-Humanities”. Join دانشجویان دکترای علوم انسانی and 2,800 supporters today.