NO AL TANCAMENT DE L'ESCOLA CAN CLOS!!!!!!!!!!

NO AL TANCAMENT DE L'ESCOLA CAN CLOS!!!!!!!!!!

0 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 1500!
Con 1500 firmas, es más probable que esta petición sea publicada en los medios de comunicación locales
ampa escola can clos ha iniciado esta petición dirigida a Josep Bargalló Valls (Conseller d'educació de la Generalitat de Catalunya) y

L’Escola Can Clos està en perill
Sííí ! L’administració torna a anunciar una nova retallada! Aquest cop li ha tocat a un altre servei educatiu: l’escola pública Can Clos del barri de la Marina.
Aquest barri està patint una transformació que, en moltes ocasions, no està pensada per afavorir els veïns i veïnes que hi vivim, sinò de cara a futurs projectes i com a projecció per a futurs barris com és el Prat Vermell.
L’escola Can Clos tampoc s’ha lliurat d’aquesta «gestió administrativa». La història
d’aquesta escola fa visible alguns interessos molt allunyats de com l’administració hauria de mirar-se la funció educativa i social de les escoles d’infantil i primària, als barris d’una ciutat amb tanta diversitat social i cultural com és Barcelona.
L’Escola Can Clos està situada en un entorn natural privilegiat, al peu de la muntanya de Montjuïc. Es va crear a l’any 1970 . Portem molts anys lluitant amb prejudicis i amb el rumor del tancament, però mai ha estat una noticia oficial. Aquestes especulacions han fet mal a l’escola baixant significativament el nombre de matriculacions. Tot i així, la comunitat educativa ha continuat lluitant.
La nostra escola forma part de la Xarxes per al canvi, des del curs 17-18. Som una
escola que vincula els continguts a la coeducació, la ciutadania, la convivència,l’educació ambiental i la salut, garantint l’equitat com a garantia d’igualtat d’oportunitats.
La nostra comunitat educativa treballa per formar persones de forma respectuosa i
inclusiva en la diversitat social, amb el compromís de les famílies. La relació entre les famílies i el personal docent està basada en la confiança, la resolució de conflictes, la familiaritat i el diàleg, sempre fomentant valors als nostres fills i filles, futurs ciutadans.
Som una escola amb molta diversitat, amb alumnes amb necessitats especials, famílies amb diverses situacions socioeconòmiques, que treballa per garantir que tots els nostres fills i filles puguin aprendre de manera individual segons les seves necessitats, ja que tots som diferents.
L’actual funcionament, les garanties educatives que ofereix tant als seus alumnes com a les seves famílies, no són suficients per invertir en el nostre projecte, que és el futur dels nostres fills i filles. Tenim clar que ni al Consorci d’Educació de Barcelona ni al Districte de Sants-Montjuïc això els hi sembla important, per això no han dubtat en prendre la decisió de tancar l’Escola Can Clos i fusionar-la amb un altre centre educatiu amb un projecte diferent.
Tampoc han tingut en compte els drets del col·lectiu més vulnerable: els INFANTS. No els han preguntat quina és la seva opinió, i molt menys han tingut en compte com els pot afectar aquesta situació de canvi.
Quins són, doncs, els motius del Consorci d’Educació de Barcelona per tancar aquesta escola????? Ens argumenten que la baixa matriculació i la necessitat de fer una inversió econòmica per millorar les instal·lacions.
Quin seria el resultat final? Diuen que la creació d’un nou centre d’educació infantil i
primària, agrupant a famílies, i «obligant-les» a participar en un Projecte Educatiu que no han escollit de forma voluntària, ja que en el moment d’escolaritzar als seus fills i filles, van triar un altre centre educatiu en funció del seu Projecte, el seu entorn, les instal·lacions, l’equip docent, etc...
Si aquesta fusió es duu a terme, el barri de La Marina perd oferta i diversitat educativa.

Senyores i senyors del Consorci d’Educació de Barcelona, no podrieu haver invertit en un projecte de reforma per a l’Escola Can Clos, evitant-ne el tancament d’aquesta? No podríeu haver invertit en promocionar la nostra escola? Una escola de qualitat, en un entorn natural i privilegiat com és la muntanya de Montjuïc, amb un hort de 300m2 i jardí, llum natural a totes les aules, sense contaminació acústica i amb unes instal·lacions on els infants gaudeixen i creixen sent feliços, a l’hora que aprenen de manera vivencial i experimental aprofitant els recursos que el nostre entorn els ofereix.

Senyores i senyors del Consorci d’Educació de Barcelona i del Districte de Sants-
Montjuïc, us demanem que feu enrere el vostre projecte de fusió, en un barri on les escoles petites com la nostra, funcionen, responent a les necessitats d’una població complexa amb molta diversitat cultural, social i econòmica.
Cal que us recordem les conseqüències de retallar en educació?
Lluitarem! Farem servir tots els recursos dels que disposem fins que ens escolteu,
escolteu als nostres fills i filles i feu enrere la vostra decisió de tancar l’Escola de Can Clos.
L’ESCOLA DE CAN CLOS NO ES TANCA!

0 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 1500!
Con 1500 firmas, es más probable que esta petición sea publicada en los medios de comunicación locales