NO a la taxa municipal de LLEIDA per animals de companyia

NO a la taxa municipal de LLEIDA per animals de companyia

0 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 100!
Con 100 firmas, es más probable que esta petición aparezca entre las peticiones recomendadas
Eva Gort ha iniciado esta petición dirigida a Ajuntament de Lleida y

A l’Ajuntament de Lleida existeix el cens municipal de mascotes. És obligació dels propietaris censar les seves mascotes, prèviament identificades correctament amb el microxip veterinari. I cal saber que el propietari d'un animal que no el tingui ni identificat ni censat està incorrent en infraccions tipificades a les ordenances municipals que poden ser motiu de sanció

El tinent d'alcalde d'Habitatge i Transició Ecològica, ha explicat les novetats relatives a la Nova Taxa de protecció i tinença d'Animals de Companyia, que s'estableix en 20€ per animal (gos de moment) que es veuran ampliats a 40€ quan es tracti de gossos potencialment perillosos. A més, la llicència de tinença o conducció d'animals potencialment perillosos passarà de 5,9 a 50€. Assenyalen que l'aplicació d'aquesta taxa permetrà "aplicar unes polítiques que ara l'Ajuntament no està fent" com són campanyes de conscienciació de la necessitat de recollir els excrements dels gossos i de portar una ampolla d'aigua per netejar els orins, i per posar en marxa un sistema de detecció d'ADN de les femtes dels gossos dipositades al carrer per tal de sancionar als propietaris que no les recullin. A més, aquest nou sistema ha de permetre l'elaboració d'un cens actualitzat dels animals que hi ha a Lleida i altres millores, com l'adequació de nous parcs per a gossos i del Refugi dels Peluts.

Pel que fa a les adopcions, s'estableix una exempció de per vida (i d'aplicació retroactiva) en la taxa per als gossos que siguin adoptats en una protectora o al Refugi. S'estableixen també diferents bonificacions en el pagament d'aquesta nova taxa: com per exemple "Les persones propietàries de gossos que pertanyin a entitats esportives on la presència d'animals sigui inherent a la mateixa activitat abonaran una quota de 10 €/animal. (Atenció aquí s’inclou l’activitat de la caça)".

S’han mantingut reunions amb les entitats animalistes de la ciutat, per informar-les de la taxa anual de protecció i tinença d’animals de companyia. Ha explicat que s’ha obert un debat sobre la valoració, voluntat i la intenció de la taxa. També ha recollit la inquietud de les protectores d’animals de poder modular alguns aspectes de la taxa, i s’ha compromès a tenir-ho present d’aquí a un any, quan es vegi millor quins són els ajustos i modificacions que cal introduir.

------------------------------------------------------------------------

ELS PROPIETARIS DE GOSSOS NO ENTENEM NI ADMETEM AQUESTA NOVA TAXA. ES PAGUEN PROUS IMPOSTOS A L’AJUNTAMENT DE LLEIDA PER TAL QUE AQUEST DESTINI ELS SERVEIS NECESSARIS A LA CIUTADANIA.

VOLEM UNA CIUTAT NETA, I AMB CONDICIONS PER A TOTS (MASCOTES INCLOSES) AMB PARCS PER A GOSSOS ALS BARRIS. UNA CIUTAT QUE AJUDI LES PROTECTORES D’ANIMALS QUE JA EXISTEIXEN, DESTINANT RECURSOS ACTUALS DELS QUE JA DISPOSA SOBRADAMENT L’AJUNTAMENT I MAI S’HAN DESTINAT A AJUDAR LES PROTECTORES DE LA CIUTAT….

ESTEM D'ACORD EN QUE ES SANCIONI ALS PROPIETARIS INCIVICS QUE NO RECULLEN ELS EXCREMENTS DELS SEUS GOSSOS, I DE LA MATEIXA MANERA ES SANCIONI QUALSEVOL PERSONA INCIVICA QUE EMBRUTA LA CIUTAT IMPUNEMENT (NO NOMÉS EMBRUTEN LA CIUTAT ELS EXCREMENTS DE GOS).

NO VOLEM SER TOTS “CASTIGATS” AMB AQUESTA TAXA, LA QUAL EL DESTÍ DELS DINERS RECOLLITS DUBTEM I MOLT QUE VAGIN DESTINATS A MILLORAR LA VIDA DE LES MASCOTES O DELS REFUGIS DELS PELUTS.

DEMANEM QUE ES SANCIONIN LES ACTITUDS INCIVIQUES DE LA CIUTADANIA EN GENERAL, QUE SÓN MOLTES.... NO NOMÉS DELS PROPIETARIS DE MASCOTES.

VOLEM MÉS PAPERERES I MÉS NETEJA A LA NOSTRA CIUTAT (TEMA ÚLTIMAMENT MOOOOLT DESCUIDAT) DEMANEM MÉS ZONES VERDES, MÉS ESPAIS ON PODER DEIXAR LLIURES LES NOSTRES MASCOTES.

NO VOLEM UNA TAXA QUE CASTIGA TOTS ELS PROPIETARIS, MOLTS D’ELLS AMB COMPORTAMENTS EXEMPLARS, VOLEM SANCIONS A TOTHOM QUE NO CUIDA NI ESTIMA LA NOSTRA CIUTAT.

***poseu en marxa el sistema de detecció ADN per tothom que embruta LLEIDA!!

0 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 100!
Con 100 firmas, es más probable que esta petición aparezca entre las peticiones recomendadas