Netflix’teki yabancı film ve dizilerde görme engelliler için Türkçe sesli betimleme olsun.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 25.000.

Engelliler olarak Türkiye‘de sürekli eksik bir hayat sürmek zorunda kalıyoruz. Olanaklarımız Avrupa, Amerika ve Asya’nın bazı ülkelerine göre çok kısıtlı.

Bir engellinin sosyal hayatta var olması için ya eğitimli bir ailenin içinde büyümüş olması gerekiyor, ya da zengin bir ailenin içinde: Ben artık sosyal hayatım kısıtlansın istemiyorum, bir görme engelli olarak günümüz teknolojisinin getirdiği bütün kolaylıkları sonuna kadar kullanmak ve bu hayat içinde etkin bir rol oynamak istiyorum.

Bu yazıyı okuyanlar, Netflix buna ne gibi bir katkıda bulunabilir diyebilirler, insanlar para verip Netflix, Bein Connect gibi paralı ve içinde yaratıcı projelerin olduğu yayın platformlarını takip ediyorlar, çoğu zaman sohbetlerinin kaynağı romanlar, diziler, filmler oluyor. Ben de istiyorum ki, bu şartlardan fırsatımız varken, olanaklarımız müsade ederken yararlanalım: Japonya, Güney Kore, İtalya, Amerika Birleşik Devletleri ve İspanya gibi ülkelerde inanılmaz ve Türkiye ile kıyaslanmayacak derecede bu ülkelere ait dil ile betimlenmiş diziler ve filmler mevcut, Türkiye sayfasına geldiğimiz zaman ise topu topu ON İKİ tane: Para vermemize rağmen sesli Betimlemeli içerik bulma konusunda zorlanıyoruz ve maalesef ciddiye alınmıyoruz.

Talebimiz, Türkçe dublajı yapılan bütün içeriklere sesli betimlemeli bir dublaj da yapılması. Bu o kadar da zor bir iş değil ve Netflix, dublaj sanatçısıyla anlaşmasını bu şekilde yaparak bu işi çözebilir.

İmza vermek ücretli değil, benim gibi düşünmüyor olabilirsiniz,  sonuna kadar anlayışla karşılıyorum ama bir dakikanızı rica ediyorum, lütfen imza verin.

Sonuçta size zararı olmayacak ve görme engellerin mutlu olmasını sağlayacak bir kampanya, şimdiden teşekkür ederim.