Kampanyanın muhatabı: GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI

Nesli tehlike altında olan Manta Vatozlarını avlayanlar cezalandırılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

14.03.2017 tarihinde ulusal basında "Akdeniz'i dev vatozlar bastı" "Akdeniz'de yakalanan 200 kiloluk vatozlar ilgi gördü" "Akdeniz'i Devler Bastı" şeklinde başlıklarla geçilen haberlerde IUCN (Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği) tarafından nesli tehlike altında olarak tanımlanan ve tüm dünyada koruma altında olan, Manta Vatozu isimli deniz canlısından 14-30 (farklı haberlerde farklı belirtilen) tanesinin Akdeniz'de balıkçılar tarafından yakalandığını ve İstanbul'da sergilenmek/satılmak üzere İstanbul Beylikdüzü'ndeki Balıkçı Kenan isimli balıkçıya verildiği ifade edilmektedir.

Haberlerde bahsi geçen hayvanların avlanıp sergilenmesi, ülkemizin taraf olduğu Avrupa'nın Yaban Hayatı ve Yaşam Ortamlarını Koruma Sözleşmesi (Bern Sözleşmesi), Akdeniz'in Deniz Ortamı ve Kıyı Bölgesinin Korunması Sözleşmesi (Barselona Sözleşmesi) ve Birleşmiş Milletler Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi (Birleşmiş Milletler Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi) gibi sözleşmelerin açıkça ihlali niteliğindedir. İlgili olay ülkemizi uluslararası camiada küçük düşürücü bir olay niteliğinde olup, ülkemizi, koruma altındaki denizel canlıların rahatça ve denetimsizce avlanabilen geri kalmış bir ülke konumuna sokmaktadır.

İlgili uluslararası sözleşmelerin gereği olarak ve 2872 sayılı Çevre Kanununun 9. maddesinin f bendi uyarınca, nesli tehlike altında olan bu türleri avlayan, taşıyan, sergileyen ve bu türlerin doğal ortamlarından öldürülerek alınmasına vesile olan tüm ilgili kurum kuruluş ve şahıslar hakkında işlem yapılması gerekmektedir.

Sen de bu durumun kabul edilemez olduğunu düşünüyorsan ve ilgililerin cezalandırılmasını istiyorsan imza at.

Bu kampanyanın teslim edileceği kurum:
  • GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI

sedat gundogdu bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 4.400 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün Defne imzanı bekliyor!

Defne Koryürek bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Nesli tehlike altında olan Manta Vatozlarını avlayanlar cezalandırılsın». Defne ve imza atan diğer 4.399 kişiye katıl.