Kampanya Kapatıldı

Nesli Tükenmekte Olan Piton Yılanını Vahşice Öldüren Kişi Cezalandırılsın

Bu kampanya 641 destekçiye ulaştı

Vahşice Öldürülen Hayvanların Sonu Gelmiyor
Derilerinden yapılan ve önü kesilemeyen çanta ve aksesuarlara ilginin yüksekliği piton yılanları için ölümcül bir tehlikeye dönüşmüş durumda. Nesli tükenmekte olan piton yılanları sadece çanta ve aksesuar amaçlı değil, ormanlık alanda insanlar tarafından da çeşitli yollarla vahşi bir biçimde katledilmekte. Hayvan hakları savunucuları ile uzmanlar, doğal yaşamdaki pitonların bu hızla avlanmaya devam edilmesi halinde, çok kısa sürede nesillerinin tükeneceği uyarısında bulunuyor.

Çok büyük olmalarına karşın zehir bezleri olmaması nedeniyle zehirsiz olan piton yılanı, biz insanların onların alanlarını işgal etmesi, doğal ortamlarını bozması sonucunda bizimle karşılaşabilirler. Bizim yapmamız gereken tek şey daha kontrollü olmaktır. İnsanlarla ortak bir besini olmayan ve sıkıştırılmadıklarında ve kendilerini tehlikede hissetmedikleri sürece insanlara zarar vermeyen yılanlar vahşice katledilmemeli ve bu bir marifetmiş gibi sosyal medyada paylaşılmamalıdır.

Konumu tam olarak bilinmeyen ormanlık bir alanda fotoğrafta da görüldüğü üzere 19.06.2017 tarihinde bir piton yılanını vahşice katleden Gökhan Polat isimli şahısın Türkiye Büyük Millet Meclisi Hayvanları Koruma Kanunu Madde-4 ihlalinden ve sorumlu olduğu eylemi sosyal medya hesabında "Az önce piton öldürdüm" şeklinde paylaşarak insanları hayvanlara zarar vermeye teşvik etmesinden dolayı gerekli cezayı almasını istiyoruz. Piton yılanlarının neslinin tükenmesine engel olalım. Hayvanları katledenler cezasız kalmasın.

Bugün Arda imzanı bekliyor!

Arda Baykara bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Nesli Tükenmekte Olan Piton Yılanını Vahşice Öldüren Kişi Cezalandırılsın». Arda ve imza atan diğer 640 kişiye katıl.