Houd Olav Mol en Jack Plooij bij F1

Houd Olav Mol en Jack Plooij bij F1

14 have signed. Let’s get to 25!
Started
Petition to
Nordic Entertainment Group NENT and

Why this petition matters

Started by Dani De Haard

Olav Mol en Jack Plooij, een duo dat vrijwel elke Nederlander wel kent tegenwoordig. Al is het niet bij naam, dan herken je de unieke en herkenbare stem van Olav wel.

Formule 1 heeft er de laatste tijd honderd duizenden als het niet ruim een miljoen nieuwe Nederlandse fans bijgekregen. De meeste hiervan via Ziggo Sport, en dus Olav Mol en Jack Plooij als commentators. 

Natuurlijk kijken de meeste naar F1 om F1 te kijken, en niet voor de commentators. Maar alleen al aan al het nieuws de laatste tijd merk je hoe gek Nederland is op dit duo.

En dat is niet gek, de manier van commentaar die Olav geeft is uniek. En zelfs de "saaiste" races zijn met dit duo leuk om naar te kijken. 

Olav is voor veel mensen, zowel nieuwe als hardcore F1 fans DE stem van Formule 1. En dit gaat zelfs de wereld rond, op internet kom je overal clips van Olav tegen met lovende reacties van over de hele wereld over hoe enthousiast en leuk het commentaar klinkt. 

De keuze van NENT/Viaplay valt dan ook zwaar voor veel Nederlandse fans. Met zo veel mensen die Olav en Jack willen behouden bij F1. Radio 538 die er al druk mee bezig is is het duidelijk dat er niet wordt geluisterd naar de fans. 

En het ergste is misschien nog wel de manier waarop dit is gegaan, zoals Olav ook al meerdere keren in de media heeft aangegeven is er tussen hem en NENT helemaal geen communicatie gegeven. Na 30 jaar heeft hij dus van de media moeten horen dat hij volgend jaar geen commentator meer is.

De vraag aan NENT/Viaplay is niet om hun keuze terug te draaien, maar wel om naar de fans te luisteren. De Nederlandser willen Olav en Jack. En Olav heeft al laten weten zeker niet te stoppen met Formule 1.

Waarom zou dit dan niet in samenwerking met Viaplay kunnen? Geef de fans de optie om naar Olav en Jack te blijven luisteren.

14 have signed. Let’s get to 25!