Necmettin Erbakan Üniversitesi 45 AKTS Sınırı Kaldırılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Bilindiği üzere Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültemizde ders seçiminde 45 akts sınırı bulunmaktadır.Sistem otomatik olarak alttan alınan dersleri ders kaydına eklemekte ve o dönem almamız gereken dersleri akts yetmezliği yüzünden alamamaktayız.Bu durum nedeniyle alamadığı  bir iki ders yüzünden mezun olamayacak ve dönemi uzayacak arkadaşlarımız bulunmakta. Okulumuzda çan eğrisi bulunmamakta ,geçiş notumuz 60 ve şartlı geçiş notu 2.50 ortalama gerektirmektedir.Bu durum öğrencileri yeterince zorlamakta iken, akts ile alınamayan dersler de büyük bir mağduriyet oluşturmakta ve almadığımız dersler yüzünden mezun olamamaktayız.Çıkarılan KHK bu konuda mağduriyeti giderecek düzeyde değildir.Okulumuzda yaz okulu bulunmaması da bizim mağduriyetimizdir ve mağduriyetimizin sınırın kaldırılması veya çan eğrisi sisteminin getirilmesi ve şartlı geçme notunun 2.00 ye düşürülmesini talep ederek giderilmesini istiyoruz.Kampüs koşullarımız yeterince bizi zorlarken okulu zamanında bitirememiş olmak ve zorlu sistem koşullarıyla uğraşmak istemiyoruz.

Hiçbir öğrenci alamadığı dersler yüzünden,diğer üniversiteler gibi derslerden rahatça geçememesinden dolayı  mezuniyetinden mahrum kalmamalıdır.

Bugün necmettin imzanı bekliyor!

necmettin erbakan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Necmettin Erbakan Üniversitesi 45 AKTS Sınırı Kaldırılsın!». necmettin ve imza atan diğer 540 kişiye katıl.