Necla ve Metin Büyükşen Çifti Cinayeti/Konya

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

3 Eylül 2018 tarihinde, Konya'daki evlerinde vahşice katledilen kanser hastası Necla, ve çevresinde sevilen biri olarak anılan Metin Büyükşen için desteğinizi lütfen esirgemeyin.

Son dönemde artan vahşi şiddet olayları, kendimizin ve çocuklarımızın etrafında kol geziyor. "Büyükşen" çiftinin başına gelenler, bunun sadece son örneği. Atv kanalında, "Müge Anlı ile Tatlı Sert" isimli programda gündeme gelen bu olay, günlerdir kamuoyunun dikkatini çekmiştir. Aynı zamanda vicdanları sızlatan bu vahim olay, bireysel güvenlik meselesinin sorgulanmasını gerektirmektedir.

Bahsi geçen programda gündeme gelenler,  olayın soruşturma aşmasında ciddi eksiklikler olduğu algısı uyandırarak,  maalesef kamuoyunda adli güven konusunda yaralanmaya, ve vicdani yönden kanamaya mahal vermektedir.

Olaydan sonra alınan Swap örnekleri, cinayet anının tek tanığı olan "Büşra Büyükşen" 'in canlı yayında verdiği çelişkili ifadeler, görgü tanıklarının beyanları, ve diğer birincil muhatapların tatmin etmeyen eksik anlatımları dolayısıyla soruşturmanın tam olarak yerine getirilmediği algısı, adalete ve devlete olan güven duygusuna ciddi derece zarar vermektedir.

Bu nedenle; yetkili makamların, kamu adına bu dosyayı ivedilikle tekrar ele almalarını, eğer varsa eksikliklerin gözden geçirilmesini adli ve vicdani yönden arz ederiz.