0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

ODTÜ ev sahipli yaptığı birçok canlı için sağladığı ekosistem, temiz hava koridoru ve Ankara'daki tek kent ormanı oluşu nedeniyle tüm Ankara için vazgeçilemeyecek ve vazgeçilmemesi gereken bir konumdadır. Fakat son dönemlerde Ankara Büyük Şehir Belediyesinin ve büyük sermaye gruplarının işbirliği ile, ODTÜ'nün sağladığı tüm bu imkanlar sadece belli ve geri kalanına göre sayıca azınlıkta olan zengin zümrenin hizmetine sunulmaktadır.Kamu Yararı adı altında Yap-İşlet-Devret modeli ile kamusallığını yitiren sağlık hizmeti ve bu soylu hizmete yine üst gelir grubunu taşıyacak yolların inşası ODTÜ doğal kaynaklarının ranta açılmasının sonucudur.Tüm bu müdahaleler sonunda birçok devlet hastanesi kapatılacak ve kent merkezine 20 km uzaklıktaki Bilkent Şehir Hastanesi adı altında Sağlık Kampüsü formunda bir alan açılıp gerçek Ankara Halkının sağlık hakkı gasp edilecektir.  Bununla da yetinmeyen Belediye Başkanı ve sermayedarlar ODTÜ Kampüsü içerisinden de geçecek olan ve yine binlerce ağacın kesilmesine,kampüsün ikiye bölünmesine ve şehir trafiğinin eğitim alanı olan üniversitenin içine taşınmasına neden olacak olan Tünel Yol projesi ile sahnelere çıkmıştır.Tüm bunların karşısında hem ODTÜ Öğrencileri hem de Ankara halkı olarak bizim tavrımız şudur:Toplu ulaşım ,Ulaşılabilir kamusal sağlık hizmeti,doğal kaynakların eşitlikçi dağılımı belirli bir zümrenin değil tüm Ankara'nın hakkıdır.Ve diyoruz ki: ODTÜ BİZİMDİR,ANKARA BİZİMDİR!AĞACIMA,ORMANIMA,KAMPÜSÜME DOKUNMA!

Bugün ODTÜ Öğrencileri imzanı bekliyor!

ODTÜ Öğrencileri bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ne ODTÜ'den ne de Eymir'den yol geçmesin! Doğa katliamına ses ver, toplu ulaşım talep et!». ODTÜ Öğrencileri ve imza atan diğer 2.437 kişiye katıl.