Namık Kemal Üniversitesi'nde Vegan Menü İstiyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Namık Kemal Üniversitesi öğrenci ve personeli olarak üniversite yemekhanesinde vegan menünün de yer almasını talep ediyoruz. Vegan beslenme biçimi, etik nedenlerle et, süt, yumurta gibi tüm hayvansal ürünleri tüketmeyi - herhangi bir biçimde kullanmayı- reddetmektedir. Tahıl, bakliyat, sebze, meyve, kuruyemiş vb. gıdaları tüketmeyi içeren veganlık, vejetaryen beslenme biçimini benimseyen personel ve öğrencileri de kapsamaktadır.

Üniversitelerde beslenme hakkı, tıpkı barınma hakkı gibi en temel insan hakları arasında yer almakta ve eğitim kurumlarının hem personele hem de öğrencilere sunmakla yükümlü olduğu bir hizmet olarak kabul edilmektedir. Namık Kemal Üniversitesi’nde yemekhanelerde çıkan menülerde, hayvansal ürün içermeyen herhangi bir seçenek yer almamaktadır. Bu durum, personel ve öğrencilerin kampüs içinde yemek olanaklarından yararlanmasına engel oluşturmaktadır. Üniversitelerin, temel hizmetleri içinde yer alan beslenme hizmetinin, bireylerin gereksinimleri göz önünde bulundurularak düzenlenmesi ve hizmet alanının genişletmesi artık bir gereklilik haline gelmiştir. Namık Kemal Üniversitesin'de beslenme ihtiyaçlarına yönelik hizmet üreten üniversitelerin arasına katılarak, yeni sosyal ihtiyaçların ve etik değerlerin geliştirilmesine katkıda bulunmuş olacaktır.

Türkiye’de son yıllarda dile getirilmeye başlanan bu talebin, Namık Kemal Üniversitesi tarafından da dikkate alınacağını ve tıpkı dünyadaki diğer eğitim kurumlarındaki gibi personelin ve öğrencilerin etik ve sağlık beslenme biçimlerine hitap eden vegan menü sunulacağını umuyoruz.

Bugün Fatma imzanı bekliyor!

Fatma K bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Namık Kemal Üniversitesi'nde Vegan Menü İstiyoruz.». Fatma ve imza atan diğer 313 kişiye katıl.