Kampanya Kapatıldı

Özel Tüketim Vergisi Kaldırılsın

Bu kampanya 25 destekçiye ulaştı

Son yıllarda ülkemiz vergilerindeki acımasız zamlar artık Türkiye halkını zor durumda bırakıyor. Mantığın ötesine geçen vergilendirme sistemimiz 3. Dünya ülkelerinde bile yok. Yurt dışında cüzzi fiyatlara satılan ürünler ülkemizde gümrük vergisi, ÖTV, KDV, TRT vb. vergilerle fahiş fiyatlara satılmaktadır. Zenginlik içinde olmasına rağmen vergilerden dolayı alım gücü yerlerde olan halkımız, standartları yakalayabilmek için kredi ve faize ya da daha kötüsü olan kaçakçılığa bulaşıyorlar. Ülkemizde Gürcistan plakalı kaçak araçların sayısının yükselme sebebi de ÖTV vergisidir. ÖTV'siz fiyatları 60.000-70.000 Türk Lirası arasında olan araçlar 160% ÖTV ile 182.000 Türk Lirası civarındaki fiyatlara çıkmaktadır. Üstelik ÖTV'li fiyatından da KDV alınmaktadır. Örnek verecek olursak, ticari taksilerde ÖTV'nin kaldırılmasıyla beraber lüks araçlar taksiye dönüştürüldü. Vergilerden boğulan vatandaşımız artık diğer ülke halklarının standartlarına ulaşabilmeli.

Bugün Enes imzanı bekliyor!

Enes Çakır bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Naci ağbal : Özel Tüketim Vergisi Kaldırılsın». Enes ve imza atan diğer 24 kişiye katıl.