0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Yıllardır Terör örgütü DEAŞ'ın, Irak'ta kontrolü altındaki bölgelerde gerçekleştirdiği zulüm ve işkenceler , insanların yanı sıra hayvanların da mağduriyetine sebep oldu.

DEAŞ'tan geri alınan Musul kent merkezinin doğu yakasındaki hayvanat bahçesi de bunun önemli tanıklarından birisi oldu. Doğu yakasının, terör örgütünün kontrolü altında bulunduğu dönemde kaderine terk edilen hayvanat bahçesinde açlık ve bakımsızlık sebebiyle "sadece bir aslan ve ayı" hayatta kalabildi.

Musul'un tek hayvanat bahçesi Muntazar en-Nur'da geriye sadece Simbo adındaki bir aslan ve ayı kaldı.

Parktaki hayvanların önce çok kısıtlı imkanlarla kent sakinleri tarafından beslendiğini ancak ilerleyen günlerde bu imkanın da ortadan kalktığı dolayısıyla bahçedeki hayvanların birçoğunun açlık ve bakımsızlıktan öldüğü belirtiliyor.

Bu sebeplerden dolayıdır ki bu hayanların biran önce serbest bırakılmaları veya TÜRKİYE'ye getirilmeleri gerekmektedir.

SENDE BU KAMPANYAYA KATIL SENDE DESTEK OL BU HAYVANLAR KURTARILSIN

Bugün Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma imzanı bekliyor!

Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SOHAYKO) bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Musul'da Perişan Halde Tutulan Hayvanlara Özgürlük Verilsin veya Türkiye'ye Getirilsinler». Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma ve imza atan diğer 1.671 kişiye katıl.