Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 224 destekçiye ulaştı

Merhaba ben Dilek. İki yılı aşkın süredir Dubai'de çalışan bir Türk vatandaşıyım. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda ailemi ziyaret etmek ve tatil amaçlı Türkiye'ye geldiğimde havaalanında pasaportuma polis tarafından el konuldu. OHAL sebebiyle hiçbir gerekçe gösterilemeyeceğine dair tebliğ tutanağı tarafıma verildi, Fetö ile ilgili olabileceği söylendi ve hala da hiçbir resmi makamdan açıklamaya ulaşabilmiş değilim.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden istanbul Valiliği Ohal Bürosu'na, Çağlayan Adalet Sarayı'ndan ikametimin bulunduğu ilçenin adliyesine kadar birçok kapı dolaştım, Bimer, Cimer ve daha onlarca makama yazılar yazdım. Avukat tuttum, araştırmalara devam ettik buna rağmen elimizde hala elle tutulur hiçbir veri yok. Fetöyle bağlantılı hiçbir kuruluşla alakam olmadı, KPSS'ye girmedim, hiçbir devlet kurumunda çalışmadım. 3 aydır işime gidemiyor, yaşadığım yere dönemiyor, sebep gösterilmeksizin mağdur ediliyorum.

1 hafta için geldiğim Türkiye'de an itibariyle 3 aydır bulunmaktayım. İşyerimin dönmem için verdiği sürenin dolmasına 26 gün kaldı. 24 Ekim'e kadar pasaportum ile Dubai'ye dönmezsem işimden kovulacağım. Bunun yanı sıra işimden çıkartılırsam Dubai'den geçen yıl çektiğim ve her ay yüklü miktarda maaşımdan kesilen krediyi ödemem mümkün olmayacak ve Birlesik Arap Emirlikleri'nde dolandırıcı ve kaçak durumuna düşeceğim.

Geçen yıldan beri içinde bulunduğumuz OHAL sebebiyle yaratılan mağduriyetlerden artık hepimiz az çok haberdarız. Ben bu kampanya ile başta kendim olmak üzere özgürlüğü kısıtlanarak bir vatandaşlık hakkı olan yurtdışına çıkış ve seyahat özgürlüğü elinden alınan bütün mağdurların seslerini Cumhurbaşkanımız ve ülkemizin üst makamlarına ulaştırmayı amaçlıyor ve desteklerinizi bekliyorum. Ben Dubai'de çabalayarak kendime bir hayat kurdum, bir kariyer inşa ettim, lütfen yok yere benim hayatımı elimden almayın veya suçum ne ise yargılayın ama bu işi açıklığa kavuşturun.

Bugün Dilek imzanı bekliyor!

Dilek Çelik bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Mustesarlik@icisleri.gov.tr: OHAL adı altında pasaportuna el konulan Dilek'in yurtdışındaki işine dönmesine yardım et!». Dilek ve imza atan diğer 223 kişiye katıl.