YHT' nin valiz boyuna göre kestiği ekstra bagaj ücreti kaldırılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Günümüzde 4 çeşit ulaşım türü vardır. Bunlar: hava yolu ile ulaşım, kara yolu ile ulaşım, deniz yolu ile ulaşım ve de demir yolu ile ulaşım olarak sınıflandırılabilir. Demir yolu ulaşımı yani tren yolculuğunu seçmeniz için belki de en önemli sebep bagajlardır. Çünkü trenlerde bagaj sınırlaması yoktur. Tren yolculuklarında bagaj sınırı olmadığından dolayı yanınıza almanız gereken eşyalardan feragat etmek zorunda da kalmazsınız. Ancak eğer tercihiniz hızlı tren olacaksa o zaman işler değişiyor. Çünkü Yüksek Hızlı Trenlerde bagaj sınırı bulunmakta. Yüksek Hızlı Trenlere, yolcuların bindiği sırada her çeşit zararlı ve tehlikeli eşya ile diğer yolcuları rahatsız edecek -akan, kokan vs.- büyüklükte ve nitelikte eşyalar alınmamaktadır. Buraya kadar lafımız yok hatta 2 adet valiz için azami ebat 55x40x23 cm sınırı koymanıza da itirazımız yok neticede bu sınırlar olmalı ki yolcu taşıma kapasitesi kadar bagaj hakkı da istihkakını doldurmasın. Fakat tek bir valizle gelip 65x50x35 cm azami ebat sınırı verip bu en boy yükseklikten birini doldurması yeterli deyip tek valizi olan yolcudan daha ağırlık bile ölçmeden 10 TL kesmek tamamen vatandaş olarak bizleri mağdur etmekten başka bir şey değildir. Tek valiz için yapılan bu ebat sınırlamasının mantığa aykırı bir durum olduğunu belirtmek isterim. Tek bir yer kaplayacak olan tek kişiden tek valiz için bu parayı kesiyorsunuz ve vatandaş bu parayla ekstra bir bagaj hizmeti de almıyor sizden. Herkesin valizini koyduğu yere valizini koyuyor ve o belirtilen ebatları teğet geçerek ağırlığı bile sizin belirttiğiniz ağırlıktan az kalarak. Bu uygulamanın en az benim kadar başka vatandaşları da mağdur ettiğini düşünerek bu hususun düzeltilmesini sayın yetkililerden istirham ederim.

Bugün Sinem imzanı bekliyor!

Sinem Erdogmus bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «mustafaorman@tcddtasimacilik.gov.tr: YHT' nin valiz boyuna göre kestiği ekstra bagaj ücreti kaldırılsın». Sinem ve imza atan diğer 90 kişiye katıl.