Öğrencilerin mağdur olmamaları için lütfen online sınav değil ödevlendirme yapın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Dünya genelinde ve ülkemizde hızla yayılan ve çok sayıda ölüme yol açan Yeni Tip Koronavirüs salgını sebebiyle hepimizin takip ettiği üzere tüm vakıf ve devlet üniversitelerinde 16 Mart 2020 tarihinden itibaren eğitime 3 hafta süreyle ara verildi. Akabinde 26 Mart'ta YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç yaptığı açıklamada "Bahar döneminde yüz yüze eğitim olmayacak." açıklamalarında bulunarak dönemin kapatıldığını duyurdu. Bazı üniversiteler derslerin uzem ile yapılacağını öğrencilerin notlarının ise online sınav ve/veya ödevlendirme şeklinde belirleneceğini ilan etti. Birçok öğrencinin köy/mezra ve internet erişiminin kısıtlı olduğu veya olmadığı yerlerde ikamet ettiğinden dolayı online sınav esnasında mağduriyetlerin yaşanacağı ortadadır.

Bizlerde Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencileri olarak not ve puanlandırmaların daha çok ödevlendirme ya da yüz yüze sınav şeklinde yapılmasını, öte yandan hocalarımızın bu sıkıntılı süreçte online ulaşımın bazı öğrenciler için mümkün olamayacağını göz önünde bulundurarak öğrencilere daha esnek ve tolerasyonlu davranmalarını talep ediyoruz.

Saygılarımla arz ederim.