#MurguldaSiyanüreGeçitYok

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

MURGUL SİYANÜRE HAYIR PLATFORMU YÖNETİM KURULU

Memleketimizde bir süredir yeniden gündeme getirilmeye çalışılan “SİYANÜR” konusunda siz ilgililere açıklama da bulunacağız.
Güncel konulara değinmeden önce size 2014’ ün ilk günlerini ve daha sonra verilen mücadeleyi hatırlatmak isteriz.
2014 yılında kitlesel eylemler başlamamışken , halkın genelinin konu ile ilgili pek bilgisi yokken ve de işçi işini bırakmamışken durum şöyleydi:
Murgul Liç Tesisi ve Atık Düzenli Depolama Projesi(SİYANÜR HAVUZLARI) çevre etki değerlendirme(ÇED) toplantısı yapılmış, sözde halka tanıtım yapılıp bilgilendirme tamamlanmış ve de proje ile ilgili broşürler paylaşılmıştı
Proje sahasındaki ağaçlar kesilmiş alan açılmıştı
Havuzların yapımına başlanmış büyük çoğunluğu bitirilmiş ve de iş makinaları halı hazırda proje alanında çalışmaya devam ediyorlardı.
En önemlisi de Murgul-Damar yıllarca madencilik yapmış memleketler “SİYANÜRLE” ilk defa karşılaşacaktı. Vatandaşın bu konuyla alakalı pekte bilgisi yoktu.

Bunları size neden hatırlattık ? Hatırlattık çünkü o gün tablo daha zor gibiydi ama bugün öyle değil ; bugün bu projeye 2014’te gerekli cevabı vermiş bir halk var. Hatırlayın bir memleket ayaktaydı genci ,yaşlısı, esnafı , şoförü , İŞÇİSİ ,talebesi, tüm dernekler, YEREL YÖNETİCİLERİMİZ, siyasi parti temsilcilerimiz kısacası herkes taşın altına elini koydu. Aslına bakarsanız 2014’te pankartlarımızda da yer alan Şeyh Edebali’nin ve Yunus Emre’nin şu sözleri memleketin durumunu özetliyordu. Kaldı ki MSHP’ nun prensipleri de bu yöndeydi.

“İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN”
“BÖLÜŞÜRSEK TOK OLURUZ BÖLÜNÜRSEK YOK OLURUZ”
Bunu da hatırlattık çünkü ülkemizde maalesef ötekileştirme ,vatan hayini addetme ,gruplaşma, gelenek göreneklerin yıpratılması, sürekli karşı tarafta hayali bir düşman yaratma gibi durumlar takdir edersiniz ki hat safadadır. Sermayenin istediği de inanın bu ortamdır. Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz Murgul dan Damar dan her görüş çıkar VATAN HAİNİ çıkmaz .Olsa olsa bir akıl tutulmasıdır o da geçecektir. Bu bağlamda beklemedeyiz sizden ricamız kimseyi kırmayın bu konu yüzünden küsmeyin herkese ihtiyacımız var ayrı gayrı yok! Ruhu şad olsun Ercan ÇELİKARSLAN IN DEDİĞİ GİBİ “MESELE MEMLEKET MESELESİ”

Diyebilirsiniz ki o zamanki memleketle şimdiki aynı mı ülkenin durumu ne halde. Haklısınız belki de maddi manevi zorda olabilir 2014 teki gibi gözünüzü karartıp maddi manevi baskılara dayanamayabilirsiniz. Bunun cevabını biz vermeyeceğiz günümüz dünyasında doğa cevabını fazlasıyla vermiştir. Bakınız Çin’in Wuhan eyaletinde Covid-19’un ilk yayıldığı yerde insanlar parasıyla yiyecek bulamıyorlardı, bu aslında verilecek en güzel cevaptır bu aslında doğru olanı yaptığımızın ispatıdır. Ya da şöyle diyelim bizim ülkemizde çok uzun karantina olmadı ama Dünyada 3 ay boyunca karantina da olan yerler vardı. Düşünün(Tabi ki böyle olmasın) uzun süreli karantina ilan edildi nerde olmak isterdiniz O BÜYÜKŞEHİRLERDE DÖRT DUVAR ARASINDA MI YOKSA KÖYÜN KAPILARINDA MI? Eh cevap belli gibi ama tabi gidebileceğiniz bir köyünüz varsa eğer…

Son olarakta Ordu-Fatsa örneğini de ekleyelim bizle aynı yılda 2014’te “SİYANÜRE” karşı mücadele etmiş ama başaramamıştılar. MSHP’nun Facebook sayfasında da paylaşımımızı yaptık, izlemeyeniniz varsa lütfen zaman ayırıp izlesin. Çok pişmanlar, bundan dolayı kimsenin çok uzağa gitmesine gerek yok; Fatsa kafidir.

Dip Not: MSHP Yönetim Kurulu olarak aldığımız ilk karar yine ilk kararımız olarak güncel haliyle siz halkımıza saygıyla duyurulur

MEMLEKETİMİZDE CENGİZ İNŞAAT A.Ş. TARAFINDAN YAPILMASI DÜŞÜNÜLEN “SİYANÜR LİÇ TESİSLERİ” İLE ALAKALI MSHP’NUN BİLGİSİ DAHİLİNDE OLMAYAN YAPILACAK HERHANGİ BİR PROJE HERHANGİ BİR YEREL YÖNETİCİNİN YAPTIĞI İKİLİ GÖRÜŞME VEYA ANLAŞMA MURGUL-DAMAR HALKININ VERDİĞİ GÜÇLE MSHP OLARAK YOK HÜKMÜNDE KABUL EDİLECEKTİR.