Релокација на депонијата од Керамички / relocation of the landfill from Keramichki

Релокација на депонијата од Керамички / relocation of the landfill from Keramichki

0 have signed. Let’s get to 200!
At 200 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
Julijana Shterjoska started this petition to Municipality of Kichevo and

Кичевчани се гушат во смрдеи од депонијата во градот кај Керамички. 

Не само смрдеата, се шират и бројни зарази и стомачни вируси кои во периодот откако е донесена депонијата во градот се значително зголемени.

Апелираме до надлежните да ја преместат депонијата на друга локасија, подалеку од населено место.

Секој еден е вреден, промената почнува од нас самите, биди иницијатор и превземи го првиот чекор и биди гласен, секој твој потег е битен.

 

0 have signed. Let’s get to 200!
At 200 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!