Kampanya Kapatıldı

Muğla'ya 4. Termik Santral Yapılmasın #kömürsüzömür

Bu kampanya 3.697 destekçiye ulaştı

Enerji Bakanı. Taner Yıldız Sözünde dur! “Türkiye, çevreye rağmen değil, çevre ile beraber enerji yatırımlarını geliştirmek istiyor” demiştin. Sözünün arkasında durarak bölgemize Termik Santral değil Güneş Enerjisi Sistemlerinin kurulacağı müjdesini vermeni bekliyoruz.

Köyümüz orman kanunu' nun 31. maddesi kapsamında verimli orman alanıdır, turizm sahası ilan edilmiş bölge sınırları içerisindedir. 978 da zeytinlik ve 331 da ekili alanı ile zengin bir tarım alanıdır. Kanunlarımız orman, turizm ve tarım alanlarında Termik Santral yapılmasına izin vermemektedir. Zeytincilik kanunu bile böyle bir santralin köyümüze kurulmasına engeldir. Kaldı ki; Yeniköy termik santraline 5 km, Karaköy termik santraline 17 km ve Yatağan termik santraline 31 km uzaklıkta Karacahisar Köyü'ne kurulması planlanan bu santral Milas'da 3. Muğla'da 4. olacaktır.

1986' da faaliyete geçen Yeniköy termik santralinden sonra köyümüzde kanser ve akciğer hastalıklarından ölümlerde belirgin artış olmuştur. Sağlık bakanımızdan bölgemize kanser hastanesi yapmasını istiyoruz.

Kültür ve Turizm Bakanı, Orman ve Su İşleri Bakanı,  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı’ndan köyümüzün içinde bulunduğu Turizm, Tarım ve Orman bölgesin de  Termik Santral yapılmasına, Doğa ve İnsan katliamı yapılmasına izin verilemeyeceğini tekrarlamalarını istiyoruz.

Köyümüze yeni bir termik santral yapılmasına karşıyız.

Karacahisar Gönüllüleri

Bugün Haluk imzanı bekliyor!

Haluk Akbatur bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Muğla'ya 4. Termik Santral Yapılmasın #kömürsüzömür». Haluk ve imza atan diğer 3.696 kişiye katıl.