çok geç olmadan Mursalda siyanür ile altın aranmasına son verin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

KAMUOYUNUN DİKAKTİNE

Bütün Divriğililerin malumu olduğu gibi son günlerde Mursal Köyümüzde , Yuva ve Attepe bölgesinde Altın Madeni işletmecileri tarafından sondaj çalışmaları yapılmak istenmektedir.Bu durum bütün Divriğililer üzerinde büyük bir gerginlik ve huzursuzluk yaratmıştır.Programlandırılan ve ihale edilen sondaj çalışması an itibariyle yapılmak istenmektedir,bu çalışmalar gerek Mursal Köylülerimizin gerekse ilçe ve dışında yaşayan bütün Divriğililerin huzurunu kaçırmış ve germiştir.Orada yaşayan köylülerinizin , Divriği Kamuoyu ve hiçbir kurumun görüşü alınmadan yapılan bu çalışmalara bir bütün olarak karşıyız ve karşısındayız.Bahse konu olan yer Divriği İlçesinin en önemli yaşama alanı olup başta içme suyu olmak üzere Divriği’nin tarımsal sulama suyu da bu bölgeden gelen su ile yapılmaktadır yediğimiz bütün tarımsal ürünler ve meyve ağaçlarının sulamaları buradan gelen su ile yapılmaktadır, ayrıca doğal güzelliği barındırdığı bitki ve canlı popülasyonu ile de Türkiye’nin doğallığını korumuş nadir yerlerinden biridir.Bölge zengin bir su havzası ve tarım arazilerini barındıran hayati önemde bir yerdir.Yapılacak sondajların sonuç vermesi halimde buralar siyanürle işletilecek maden ocakları ile katledilecek ve İlçenin hayat damarı kesilmiş olacaktır.
Konu ile ilgili olarak yetkililerle görüşme ve yazışmalarımız devam etmektedir.Talebimiz biran önce bu projenin yeniden gözden geçirilmesidir.

Esas olan halkın sağlığıdır ve buna en ufak zarar verecek her projenin karşısında olduğumuz bilinmelidir ve unutulmalıdır ki yeryüzünde canlıların sağlığı paha biçilmezdir ne altın la nede başka hiçbir değerle mukayese edilemez .
Konunun bir an önce gözden geçirilerek bu yanlıştan dönülmesi bir bütün olarak Divriği halkının talebidir.( divriği belediyesi)

Bugün CEM imzanı bekliyor!

CEM ÇAMŞIKLIOĞLU bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «mta: çok geç olmadan Mursalda siyanür ile altın aranmasına son verin». CEM ve imza atan diğer 96 kişiye katıl.