Confirmed victory

MS Hastaları, Plazmaferez tedavisinde devlet desteği alsın

Multipl Skleroz beynin görme, konuşma, denge ve hareket etme üzerindeki kontrol kabiliyetini bozmaktadır. MS genelde genç erişkinlerde, kişinin en verimli olduğu yıllarda 20-35'li yaşlar arasında görülür. Dünyada trafik kazalarının dışında nörolojik nedenli özürlülüklerde Multipl Skleroz birinci sırada yer almaktadır.

MS malesef, şimdilik tam tedavisi olmayan, süregiden bir hastalıktır.

Tek tedavimiz bizi koruyan iğnelerimizdir. Bunlar da tam tedavi değil sadece atakları azaltma, ya da etkisini yavaşlatma amaçlı kullanılır. Bu iğnelerin hastalığın semptomlarına karşı bizleri koruyamadığı zamanlarda ise atak tedavimizde tek çıkar yolumuz kortizon tedavisidir. Ama yine de azda olsa bazı arkadaşlarımızda bu kortizon tedavisi yanıt vermemektedir.

İşte o zaman biz MS hastalarına PLAZMAFEREZ tedavisinden başka yapılacak birşey kalmamaktadır. Bu tedavi oldukça zahmetli, bunun yanında maddi yönden pahalı bir tedavidir. Maalesef ülkemizde yaşayan hiçbir MS'linin bu tedavi ücretini vermesine imkan yoktur, gücü yetmez.

Daha önceden Sosyal Güvenlik Kurumunun tedavi ücretini karşıladığı "Plazmaferez" tedavisi artık diğer rahatsızlıklarda devlet tarafından ödendiği halde MS hastalarında bu tedavinin ücret desteğini devlet çekmiş durumdadır.

MS'in insanları genç yaşta demir zincirlere mahkum etmemesi, hayallerini yıkmaması, umutlarının devam etmesi, en önemlisi sağlıklarını kaybetmemesi için, "MS HASTALARI, PLAZMAFEREZ TEDAVİSİNDE DEVLET DESTEĞİ ALSIN" istiyorum..

Sağlıkla Kalın...
Reyhan Dağ Derleyen

This petition was delivered to:
  • Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Başkanı
    Prof. Dr. İrfan ŞENCAN
  • Kampanya Sorumlusu
    Reyhan Dağ Derleyen
  • Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı
    Sn. Fatih ACAR
  • Tıbbi Malzeme Daire Başkanlığı
    Namık KAYA
  • Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı
    Dr. Saim KERMAN
  • Sosyal Güvenlik Kurumu
    Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü
  • T.C. Sağlık Bakanı
    Mehmet MÜEZZİNOĞLU

Reyhan Dağ Derleyen started this petition with a single signature, and won with 1,230 supporters. Start a petition to change something you care about.