MENDESAK DR MOHD RIZON JUHARI BERUNDUR DARI TERUS MENTADBIR URUS ASWARA

0 have signed. Let’s get to 5,000!

Petition ini sebagai tuntutan agar REKTOR ASWARA, DATO DR MOHD RIZON JUHARI berundur dari terus mentadbir urus pentadbiran di ASWARA.

Kami juga menuntut agar Menteri MOHAMADDIN KETAPI tampil menjelaskan bagaimana seseorang yang sudah DISABITKAN KESALAHAN MELAKUKAN GANGGUAN SEKSUAL TERHADAP BEKAS KAKITANGAN ASWARA disambung kontrak sebagai seorang REKTOR! DR RIZON JUHARI sudah dijatuhkan HUKUMAN dan MEMBAYAR DENDA sebanyak RM70,000.

Menjadi keraguan mengenai fungsi MOHAMADDIN KETAPI kerana masih menyambung kontrak si PELAKU JENAYAH SEKSUAL di sebuah institusi seni terkemuka negara. Selain daripada itu, amalan BERAT SEBELAH, KRONISME, MENZALIMI KAKITANGAN TETAP, SAMBILAN, KONTRAK, MENURUNKAN GRED MEREKA, MEMBAWA MASUK POLITIK LUAR KE DALAM KAMPUS, MENGGUNAKAN HARTA KERAJAAN SEBAGAI TEMPAT BERKEMPEN DALAM PRU-14, MEMECAT, MEMBUANG DAN MENAMATKAN KONTRAK KAKITANGAN TETAP YANG SUDAH BERKHIDMAT DI ASWARA LEBIH 20 TAHUN.

Beliau yang sepatutnya menjadi aspirasi dan teladan yang baik kepada pelajar tidak menjalankan tanggungjawab sewajarnya. Beliau juga telah membawa masuk tenaga pengajar yang TIDAK ADA PERKAITANNYA dengan bidang seni termasuk beliau sendiri yang ;

TIDAK MEMPUNYAI LATARBELAKANG DALAM BIDANG SENI PUN.

Kami mahu ASWARA dikembalikan seperti dahulu, mengekalkan adat resam, budaya dan tradisional yang menjadi kemegahan kami selama ini.

"Aswara, melangkah kehadapan bersama tradisi."

Want to share this petition?